Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Osigurali su plasman na svjetsko prvenstvo u Estoniji

FOTO Josip Martinović i ekipa Koprivničko – križevačke županije najbolji su hrvatski orači

Josip Martinović iz Štaglinca najbolji je orač Hrvatske u kategoriji plugova premetnjaka dok je reprezentacija Koprivničko – križevačke županije pobijedila u ekipnoj konkurenciji. Rezultati su to 19. Državnog natjecanja u oranju održanog jučer u Poreču. Na smotri najboljih orača Hrvatske natjecalo se 12 ekipa iz isto toliko županija, a Podravci i Prigorci još jednom su pokazali da su najbolji u tome.

Prvaci natjecanja po kategorijama osigurali su nastup na svjetskom natjecanju u oranju u Estoniji, a svaka ekipa imala je dva orača. Jedan se natjecao u oranju plugom ravnjakom, a drugi plugom premetnjakom. I prošle godine Koprivničko – križevačka županija imala je prvaka Hrvatske, Sašu Viška, ali u oranju plugom ravnjakom. Prošle godine je Martinović bio drugi u svojoj kategoriji, no ovaj puta ostavio je sve konkrente iza sebe.

Organizatori natjecanja bili su Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača (HUONO), Istarska županija, Grad Poreč, Ministarstvo poljoprivrede i Udruga orača Istarske županije.

FOTO: HUONO, Josip Martinović

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Svoju je štalu pretvorio u galeriju

VIDEO Pero: “Boli me što Đurđevac nije htio prihvatiti moju donaciju”

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali

VELIKI JUBILEJ

FOTO Ivan Tambolaš proslavio svećenički zlatni pir: Bog nas voli onakve kakvi jesmo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati