Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ZAHVALJUJUĆI UČENICAMA KOPRIVNIČKE GIMNAZIJE

FOTO Male pacijente u pedijatrijskoj čekaonici sa zidova će razveseljavati crtani likovi

Hvale vrijednu akciju proveli su zajedničkim snagama Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije i Gimnazija Fran Galović Koprivnica. U ovoj županijskoj zdravstvenoj ustanovi došli su na ideju da prostor u kojem borave i svoj red za liječnika čekaju oni najmlađi pacijenti učine ugodnijim i prikladnijim njihovom uzrastu.

– Bijele zidove odlučili smo oslikati kako bi kod djece razbili strah od pedijatra, sestara i bijelih hladnih prostora. Želja nam je bila u prostor unijeti boju i toplinu, a to je najlakše uz pomoć nekih likova koja su djeci draga i poznata. Ideju smo predstavili profesorici Ivi Bolfek koja je nakon kratko razmišljanja okupila ekipu učenica, a one su našu ideju prenijele u djelo. Rezultat je i više nego odličan što su potvrdili i mali pacijenti – pojasnio je Nino Ivanuš, pomoćnik ravnateljice Doma zdravlja, zadužen za kvalitetu zdravstvene zaštite.

Profesorica Iva Bolfek okupila je točno 27 gimnazijalki koje su u roku od nekoliko tjedana marljivo radile ponedjeljkom i srijedom.

– Slikanje je počelo u rujnu i radovi su nakon dva mjeseca gotovi, potrajalo je jer se oslikavalo samo ponedjeljkom i srijedom kad ambulanta nije radila. Dom zdravlja nam je osigurao materijale, a ideje su osmislile same učenice. Izuzetno sam ponosna na cijelu ekipu koja je pokazala da su jako kreativne i talentirane i spremne priskočiti u pomoć kad zatreba – rekla je profesorica Iva Bolfek.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati