Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KOMUNALAC URUČIO CERTIFIKATE POLJOPRIVREDNICIMA

FOTO Marija: Pohvalno je da se štiti domaća proizvodnja

Komunalac je u sklopu projekta Certificirana seljačka tržnica priredio podjelu certifikata poljoprivrednicima koju prodaju svoje proizvode na koprivničkoj Gradskoj tržnici. Certifikate je dobilo 59 poljoprivrednika, a to uvjerenje je ujedno dokaz da prodaju svoje vlastite proizvode uzgojene na njihovim oranicama i vrtovima.

– Prve certfikate dodijelili smo prije 11 godina i tad ih je dobilo 26 poljoprivrednika. Veseli nas da taj broj stalno raste i da smo sad podijelili 59 certifikata te da se domaći proizvod sve više cijeni među potrošačima – istaknula je Nataša Tetec, predsjednica Uprave Komunalca.

Dogradonačelnica Ksenija Ostriž naglasila kako je raspisan natječaj za izgradnju nove tržnice koja će svim poljoprivrednicima poboljšati uvjeti za prodaju. Među dobitnicima certifikata je i Koprivničanka Marija Nekić (68) koja je vedri duh koprivničkog placa. Već 22 godine Marija prodaje svoje proizvode na placu, a od prvog dana uključena je u projekt certificiranja.

– Pohvalno je da se štiti domaća proizvodnja i brine o nama koji sve proizvodimo na vlastitim gospodarstvima – ističe Marija Nekić.

Svojim šalama, ali i ponudom te kvalitetom povrća, osvojila nas je „na prvu“. Kod nje nema kukanja i žalopojki, a svatko tko se zaustavi na njenom prodajnom mjestu neće ostati ravnodušan i ako ništa ne kupi, dobit će dozu „pozitive“ koja je mnogima u današnje vrijeme itekako potrebna.

– Meni je svaka godina najbolja i po urodu povrća, a i po prodaji. Prebacila sam se na eko uzgoj i kvaliteta je neupitna, a ono što me posebno veseli je da imam stalne kupce koji rado dolaze i k meni doma pogledati kako izgleda moj vrt – kaže Marija Nekić.

Prodaja na placu, dodaje ona, ide super, a najviše uživa u druženju i „čavrljanju“ s prijateljima i poznanicima pa je i to razlog zbog kojeg ne „kuka“ ni kad se dogodi loša sezona s urodom.

– Male stvari čine čovjeka veselim i to je moj glavni moto – zaključila je Marija Nekić.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ljeti je u sobi 35, zimi 15 stupnjeva, tvrdio da hranu mora gutati na silu

Ubojica iz Križevaca žalio se na loše uvjete u Lepoglavi. Sad mora platiti 2.000 eura sudskih troškova

KATICA I ANDRIJA PROSLAVILI DIJAMANTNI PIR

VIDEO “Naše prijateljstvo od ranog djetinjstva u mladosti je preraslo u ljubav”

klub i igrači bez njih ne bi mogli funkcionirati

Toni, Gašo i Roki Slavenovi su ljudi iz sjene, njih ne vidite i ne čujete, a rade veliki posao


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati