Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
80 novih studenata potpisalo ugovore s Gradom koprivnicom

FOTO Marina je razveselila stipendija, lakše će plaćati teretanu i druge radosti!

Marin Pranjić student je prve godine ekonomije čije se ime danas našlo na popisu sačinjenom od točno 81 studenta koji su ostvarili pravo na stipendiju Grada Koprivnice. Kako je kazao nakon potpisivanja ugovora i njegovog preuzimanja iz ruku gradonačelnika Mišela Jakšića, ova dodatna financijska injekcija dobro će mu doći kao džeparac, a uz brojna mala veselja, iskoristit će je i za plaćanje mjesečne članarine za teretanu.

Podjela gradskih stipendija još je jednom potvrdila činjenicu da Grad Koprivnica svake godine povećava ulaganja iz gradskog proračuna u obrazovanje. Prema posljednje obavljenim podacima Zavoda za statistiku Koprivnica je u top pet hrvatskih gradova koji u ovu svrhu ulažu gotovo 50 posto gradskog proračuna.

Prilikom današnje kratke, brze i efikasne podjele, gradonačelnik Jakšić studentima je poželio sreću, zdravlje i uspjeh u novoj godini.

– Nema potrebe da posebno elaboriram koliko smo ponosni na program stipendija i vas mlade ljude koji se u njega uključujete, javljate i studirate diljem sveučilišta ne samo u zemlji nego i inozemstvu – kazao je uvodno gradonačelnik te prisutnim studentima predstavio brojna gradska ulaganja u sektor obrazovanja.

– Budućnost ovog grada ste definitivno vi. Pozivam vas da date sve od sebe na svoji fakultetima, želim vam od srca da ih završite i vratite se u Koprivnicu s novim idejama, novim duhom i nastavite razvijati grad kako mislite i kako ćete steći iskustva da bi bilo najbolje, pozivamo da se javite tijekom procesa studiranja sa prijedlozima, planovima. Lijepo je znati da ima u mladim ljudima energije koja je sposobna mijenjati svijet, bez obzira što politika i institucije i cijela država izgledaju dosta otvorene i puno puta se stekne dojam da se mladi teško probijaju svojim idejima. Očekivati od postojećih nomenklatura da će nešto mijenjati je vrlo teško, živimo u specifičnom vremenu, od ratnih zona, do ekonomskih neizvjesnosti, do promjene paradigme ekonomija i života. Te paradigme mijenjati na boljem i u drugačjem smjeru mogu mijenjati oni koji dolaze, a to ste vi – poručio je Jakšić studentima te krenuo s podjelom ukupno 81 ugovora.

U protekloj godini Grad je za stipendiranje studenata utrošio više od 335 tisuća eura, dok su za 2024. godinu planirana sredstva u iznosu preko 369 tisuća eura. Ovogodišnja stipendija za studiranje u Hrvatskoj mjesečno iznosi 80 eura, u inozemstvu 160 eura, a za deficitarna zanimanja 120 eura. Za studente koji imaju utvrđeni invaliditet, stipendija za studiranje u Hrvatskoj iznosi 120 eura, a u inozemstvu 240 eura mjesečno.

– Grad Koprivnica je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj u kojem svi redovni studenti primaju stipendije, ako su prije toga zadovoljili sve uvjete za dobivanje spomenute stipendije i smatramo da je to jako važno. Kad uspoređujemo Hrvatsku s Europskom unijom vidimo koliko smo ispod prosjeka visokoobrazovanih kadrova, a meni je osobno jako drago da Koprivnica iz godine u godinu ima iskorak i da se to vidi po podacima Državnog zavoda za statistiku, ali znamo da ne možemo ići naprijed bez novih mladih ljudi i njihovog znanja. Zbog toga još jednom naglašavam da smo zbog svega toga jako ponosni i veseli nas činjenica, da smo prema posljednjim podacima, u top pet hrvatskih gradova po visini izdvajanja za obrazovanje, zaključio je gradonačelnik Jakšić.

O ovoj godini ukupno će biti stipendirano 336 studenata, od koji je 20 deficitarnih ugovora za zanimanja doktora medicina, stomatolozi, odgojitelji, logopedi, rehabilitatori, elektrotehničari, građevinari i slična zanimanja.

FOTO Sonja Badalić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VOZIO BEZ VOZAČKE

Mladić (24) Audijem umalo pregazio policajku. Spasila se u posljednji čas…

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA, 7. DIO

Osmislio je HDZ-ovo ime i u maniri pravog trilera organizirao osnivanje stranke na “nejavnom mjestu”

Četvero ozlijeđenih nakon prometne nesreće

FOTO Izgubila kontrolu nad BMW-om i udarila u kombi pun djece, bilo i ozlijeđenih

Razvalio vrata sobe u kojoj se sklonila

Užas u Podravini: Divljački nasrnuo na trudnu partnericu pred susjedima, izudarao ju šakama

Važna obavijest

KTC moli sve kupce ovog proizvoda da se jave na prodajno mjesto

Mještani Ulice Pušća pitaju se kada će biti gotovi radovi

Rekonstrukcija traje do kraja mjeseca, nakon toga slijedi asfaltiranje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati