Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
HALO, PODRAVSKI

FOTO Mještani: “Od centra su nam napravili ruglo, sramota nas je kad dođu gosti”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Mještani ludbreškog prigradskog naselja Hrastovsko javili su nam se u redakciju, nezadovoljni izgledom samog središta naselja. Tamo već mjesecima stoji materijal u vlasništvu tvrtke koja postavlja optički svjetlovod u ludbreškom kraju. Mještani kažu kako razumiju da kablovi negdje moraju biti pozicionirani, ali smeta ih način na koji se radnici tvrtke odnose prema prostoru koji im je iznajmljen. Kao prvo, osim samih kablova koji se nalaze pored društvenog doma, koji je sad zapravo ludbreški poduzetnički centar pod upravljanjem gradske tvrtke Lucerna, ima i mnogo smeća.

– Ti kablovi nisu uredno složeni, već ih se ostavlja kako komu odgovora. No, to nije najveći problem. Smeće koje ostaje nakon iskorištavanja materijala, dakle u neku ruku odbačena ambalaža, nalazi se razbacano po prostoru oko 200 kvadrata. To stvarno nije način na koji se može ili treba odnositi prema ovom prostoru. Posebno zato jer se radi o središtu sela ispred prostora koji je poduzetnički centra, ali i središte poljoprivredne zadruge. Što si misle poslovni partneri koji tamo dolaze? Izgleda vrlo neozbiljno, od centra su nam napravili ruglo – požalio se jedan mještanin Hrastovskog. Upitali smo Danijela Kolaka, predsjednika mjesnog odbora Hrastovskog, što se može učiniti da se spriječi daljnja devastacija prostora.

– Osobno nemam utjecaja na ovo, jer je prostor iznajmila gradska tvrtka koja upravlja objektom. Koliko znam, iznajmljeno je samo 12 četvornih metara, a koristi se oko 200. Gotovo svakodnevno apeliram na vlasnika prostora, ali i na izvođače radova, dakle tvrtku koja je u najmu, da se prostor uredi. Nešto je učinjeno, a nešto će se poduzeti i ovaj tjedan. Slažem se da sadašnje stanje nije primjereno. Također, dobili smo informaciju da bi radovi trebali završiti za 20 dana, a nakon toga će se ovdje urediti parkiralište – naveo je Danijel Kolak.

Nakon objave ovog teksta u tiskanom izdanju Podravskog lista, dio smeća je uklonjen, no mještani još uvijek nisu zadovoljni i čekaju kad će se prostor urediti u cijelosti.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor

apsolutni rekorder

Biciklist u Koprivnici napuhao 4,90 promila


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati