Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
BRINE IH SIGURNOST ŠKOLARACA

FOTO Mještani strahuju: “Autobusno stajalište je na cesti, djeca izlaze, a auti pored njih jure…”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

U strahu zbog mališana, čiji su životi, prema mišljenju susjeda, svakodnevno ugroženi, redakciji Podravskog lista javila se mještanka Ulice Vinica. Sve s ciljem kako bi ukazala na nelogičnost autobusnog stajališta oko kojeg se okupljaju školarci, a koje je iscrtano na vrlo prometnoj cesti. Spomenuto stajalište nalazi se na početku ulice, nedaleko od križanja s Ulicom Tina Ujevića, a na njemu autobusi svakodnevno ostavljaju djecu koja se vraćaju iz škole na Podolicama. U tome i leži najveći problem, priča nam susjeda Nada, čiji kuhinjski prozor gleda izravno na prometnicu.

– Često sam u kuhinji upravo u vrijeme kada se djeca vraćaju iz škole i sve vidim. Bus dolazi, a djeca iz njega izlaze na samu cestu. Nema ni zebre, a trče na drugu stranu kolnika, gdje je pješačka staza. Znate kako je to, djeca k’o djeca, igraju se, naguravaju, ne paze i samo čekamo kad će se dogoditi tragedija, jer ovo je vrlo prometna cesta. Auti jure ne znam ni sama koliko na sat i ne obaziru se previše. Baš sam jučer vidjela sličnu scenu, nakon čega sam i odlučila reagirati. Bus je stajao, djeca izlazila van, a auto iza njega uopće nije stao, već je krenuo pretjecati autobus. Zamislite sad da je neko dijete baš u tom trenutku prelazilo preko ceste, sekunda je dovoljna da se nešto dogodi – upozorila je Nada. Kaže da oni koji su radili to stajalište na cesti uopće nisu razmišljali o opasnostima koje prijete.

– To je friško stajalište, iscrtali su ga kada su otvorili školu na Podolicama. Točnije, dva su iscrtali. Dok mališani ujutro čekaju bus koji ih vozi u školu i nije toliko problematično, jer čekaju na pješačkoj stazi, to su dobro napravili, ali veliki problem je dok se vraćaju iz škole, jer izlaze na cestu. Auti jure, a kao što sam rekla, adekvatnog prijelaza nema i problem je veliki. Bojimo se da se nešto ne dogodi, svi koji ovdje živimo svjesni smo toga i nakon ovog zadnjeg primjera jednostavno sam morala javno ukazati na problem – naglasila je Nada. Rješenje vidi u policiji ili ležećem policajcu.

– Gledam to već duže vrijeme i mislim da je ležeći policajac najbolje rješenje kako auti ne bi jurili. Tu vam je prilično ravna cesta i do znaka stop znaju dojuriti i sa 100 na sat. Svako malo ih vidimo, ali i čujemo kako jure. Ako se već ne može postaviti ležeći policajac, onda neka policija češće dolazi i snima kamerom. Ne zato što meni smeta ta jurnjava, već zbog djece. Bit će kasno dok netko nastrada i bolje je da se tako nešto spriječi na vrijeme – zaključila je Nada u nadi da će netko od nadležnih uskoro reagirati.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI IVANEC

Načelnik Zoran Vrabelj: Vrtić smo izgradili, školu počinjemo graditi, a djece je sve više

slavenaši počeli s pripremama

FOTO Tri igrača na probi, Caimacov odrađuje vojni rok, Đurec novi u stručnom stožeru

[FELJTON] Stoljeće Josipa Manolića, 8. dio

Franjo Tuđman ga je u sukobu oko Bosne žrtvovao u korist hercegovačkog klana

Počela tradicionalna moto utrka

VIDEO Tisuće zaljubljenika u brzinu okupiralo Križevce

Organizirala LOVAČKA STRELJAČKA UDRUGA PREKODRAVLJE

FOTO Prekodravci uživali u druženju, okušali se i u gađanju zračnicom

BROJ KAZNENIH DJELA LANI PAO ZA 30 POSTO, ALI...

Teške ozljede, provale i krađe rastu, policija stala na kraj preprodaji duhana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati