FOTO: Na velikoj vatrogasnoj vježbi sudjelovalo 140 vatrogasaca

Terenska vatrogasna vježba Podravina 2022. održana je u subotu, 27. kolovoza, na pet lokacija na području općine Peteranec u domaćinstvu i organizaciji dobrovoljnih vatrogasnih društava Sigetec i Peteranec.

Pretpostavka vježbe bilo je grmljavinsko nevrijeme koje je izazvalo niz požara na više lokacija, a u pomoć domaćim vatrogascima priskočili su i kolege iz cijelog Požarnog područja Koprivnica, tako da je u simulacijama pet različitih scenarija na pet lokacija sudjelovao 141 vatrogasac iz 21 postrojbe, s čak 32 vozila. U vježbi su sudjelovali i dobrovoljno vatrogasci iz Slovenije i Češke

Vatrogasna zajednica grada Koprivnice sudjelovala je u vježbi s četiri DVD-a (Koprivnica, Jagnjedovec, Draganovec i Starigrad) i Javnom vatrogasnom postrojbom, odnosno ukupno 16 vatrogasaca i 6 vozila.

Vježba koja je trajala nekoliko sati uspješno je završena u Komatnici gdje su se okupili svi sudionici te je stožer vježbe ocijenio kako je vježba uspješno provedena, svi sudionici pokazali su svoje znanje i vještine te još jednom poboljšali svoje operativno djelovanje, što je i cilj vježbi ovakve vrste.

Tekst i fotografije: Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI