Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

FOTO Napučeni gradski kvart u noći je u totalnom mraku, stanovnici se ne osjećaju sigurno

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

KRIŽEVCI – Gradski kvart koji se nalazi između ulica Petra Zrinskog i Matije Gupca po noći je u totalnom mraku. Javne rasvjete, naime, u tom kvartu – nema. Kako se radi o širem središtu grada, vrlo je neobično da takav slučaj postoji. Upravo zbog toga građani stambenih zgrada u tom predjelu s pravom su počeli negodovati.

– Vrlo se nezgodno ovdje kretati po noći. Kako zbog sigurnost u prometu, jer vozači automobila ne vide pješake i bicikliste koji se kreću, tako i zbog hodanja po mraku, jer pješaci nisu sigurni. Prije ćete nastradati na mjestu koje je u mraku, nego ondje gdje je postavljena javna rasvjeta – rekla nam je jedna od stanovnica spomenutog kvarta.

O ovom problemu raspravljalo se i na sjednici Gradskog vijeća, na kojoj je vijećnik Antonio Sirovec upozorio na problem. Naime, dio kvarta je dosad osvjetljavala rasvjeta trgovačkog centra, no ona je sada u noćnim satima ugašena i situacija je vrlo nezgodna, ali i specifična. Naime, javna rasvjeta nije izgrađena jer se u prošlosti tako htjelo uštedjeti.

No, privatni interesi u većini slučajeva se kose s javnima, a ovaj u ulici Petra Zrinskog nije iznimka.

Ako je vjerovati obećanjima, rješenje ovog problema moglo bi se dogoditi u vrlo bliskoj budućnosti, a optimizam se temelji na obećanju koje je dao gradonačelnik Mario Rajn. – Javna rasvjeta u tom kvartu iz nekih je povijesnih razlog bila spojena na trgovački centar. Kako se situacija s cijenama energenta mijenjala, ta rasvjetna tijela se sada gase. Mi radimo na tome da bi se taj dio sada prebacio na sustav javne rasvjete kako je to i trebalo biti. Nije se ugodno ondje kretati noću, a posebno nije ugodno tamo biti pješak, osobito vikendom kada je tamo aktivan noćni život, tako da je to i stvar sigurnosti – kazao je gradonačelnik Mario Rajn i izrazio nadu da će problem ubrzo biti riješen, kako bi se život u ovom inače vrlo naseljenom gradskom kvartu mogao vratiti u normalu.

FOTO: Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MLADIĆ S 1,56 PROMILA SLETIO S CESTE I NAPRAVIO NEZAMISLIVU ŠTETU

FOTO U prometnoj nesreći smrskana dva automobila, uništene dvije ograde i obiteljska kuća

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

NAKON KOPRIVNICE OVAJ HARD DISKONTER DOLAZI U JOŠ JEDAN GRAD

Poznati trgovački lanac otvara i drugi prodajni centar u Podravini!

Upišite pojam koji želite pretraživati