Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO Naši orači ponovno prvi u Hrvatskoj

Na državnom natjecanju u oranju, koje je održano prošlog vikenda u Prelogu, orači iz naše županije, također i članovi udruge orača Koprivničko-križevačke županije, ponovno su zasjeli na vrh.

Saša Višak po četvrti je put završio na prvom mjestu u kategoriji plug ravnjak te se ponovno plasirao na svjetsko prvenstvo. Josip Martinović, koji se na županijskoj razini natjecao kao najmlađi član udruge, u Prelogu je u kategoriji pluga premetnjaka završio na drugom mjestu.

Tim su povodom danas u prostorijama Koprivničko-križevačke županije imali prijem kod župana, gdje su okupljeni istaknuli upravo pomoć Županije kao veliku potporu uspjesima naših orača, što im daje dodatnu motivaciju za natjecanja u budućnosti.

Županija sam rad udruge godinama pomaže donacijama za plugove, kao i za sama putovanja na natjecanja. Za ovaj zadnji uspjeh natjecatelje su nagradili s pet tisuća kuna.

– Ponosam sam na našu županiju, gdje god se pojavimo gledaju nas na određeni način, s punim poštovanjem jer smo dobro organizirani. Ponosni smo na to što smo jedini u državi organizirali 20. po redu takmičenje u županiji, što nije organizirano nigdje drugdje osim kod nas – istaknuo je četverostruki državni prvak Saša Višak.

Iz same udruge ističu kako se broj natjecatelja iz pojedinih županija smanjuje, iz razloga što se u ostalim županijama takva vrsta natjecanja ne podupire u tolikoj mjeri, kao kod nas.

FOTO. Krešo Puklavec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI