Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
CESTA U VINODOLSKOJ U KATASTROFALNOM JE STANJU, NEMA NI PJEŠAČKE STAZE

FOTO Neno: “Rupa na rupi, a puno je djece i vozila zbog nove škole”

Ako se vozeći Koprivnicom zaželite malo adrenalinske vožnje, tada je Vinodolska ulica pravo mjesto za vas. Duga otprilike jedan kilometar, ova je prometnica jedna od neudobnijih za sve vozače i sigurni smo da je u jednom od najgorih stanja u gradu, barem kada su asfaltirane ceste u pitanju. U to smo se uvjerili prošli tjedan, ponukani upitima građana kada će ulica doći na red za rekonstrukciju. Tim više što se promet posljednjih godinu dana, otkako je otvorena škola na Podolicama, povećao. Kaže nam to i naš sugovornik Neno Martinović, kojeg smo zatekli ispred kuće.

– Vidite i sami na što to liči. Rupa na rupi, asfalt u katastrofalnom stanju, tu i tamo su zakrpe, a posebno je problematičan središnji dio ulice, gdje su šahtovi ulegnuti u rupe. Baš sam nedavno sudjelovao u jednoj situaciji. Vozio sam jednom stranom ulice, neki drugi vozač drugom, a s obje strane djeca hodaju u školu. Ovaj nije htio ići da ne prelazi preko rupe na cesti sa šahtom i čekao je da ja prođem, a ja sam čekao da se mališani malo odmaknu kako bih mogao proći. To je bilo ujutro oko 8:15 i taj smo trenutak svi stajali na cesti, promet je bio zaustavljen, a glavni razlog je upravo loša cesta i te rupe – navodi Martinković. Koliko ga pamćenje služi, kaže da cesta nije u kompletu uređivana od 1982. godine, dakle puna četiri desetljeća.

– Ne znam više što bi se moralo dogoditi da se nešto napravi. Prije otprilike 10-ak godina nešto su mjerili za nogostup, odnosno pješačku stazu, ali nisu se mogli dogovoriti s vlasnikom jedne kuće i sve je stalo. A u međuvremenu je ovdje izgrađena škola, djeca prolaze, promet se povećao, često se stvaraju gužve, a ima „bisera“ koji voze stotku po ravnici, unatoč tome što je na cesti nekoliko ležećih policajaca. Dakle, hitno treba nešto napraviti, jer vidite i sami na što to liči, cesta je praktički poluupotrebljiva – zaključio je Martinković. Da bi se nešto po tom planu trebalo napraviti rekao je nedavno i gradonačelnik Mišel Jakšić na Gradskom vijeću, a isto je ponovio i nama kada smo ga nazvali prije nekoliko dana.

– Renoviranje kompletne ulice je u planu i ići će vjerojatno u petom, šestom mjesecu, s time da ćemo uz cestu napraviti pješačku stazu. Također, pješačka staza ići će kompletno i kroz Vinogradsku ulicu, gdje prometnica nije u lošem stanju, a odmah ćemo riješiti i popularnu crnu stazu. Dakle, sve je u planu, samo molim građane za malo strpljenja – kaže Jakšić. Pojašnjava kako će se u prvom valu obnoviti ulice koje su prekopane zbog aglomeracije, a onda se bacaju na nove planove, u koje su uključene i Podolice.

– U sanaciju sad idu Podravska, Grgura Karlovčana, pješačka na Križevačkoj cesti, Gornji i Donji Banovec, riješit ćemo i Franje Gažija između Starčevićeve i Duge ulice i tako dalje. To ćemo sve riješiti u prvom valu. Nakon toga je u planu cijela Kolodvorska, dio Meštrovićeve prema kolodvoru, spojit ćemo cestu između Herešina i Peteranske, spremamo se za Starčevićevu, rotor kod Autokluba. Vinogradska i Vinodolska su u tom planu, ali moramo ići korak po korak jer nam stanje na tržištu stvara probleme. Nema dovoljno radnika da paralelno radimo i jedno i drugo, ali sve će se riješiti uskoro – zaključio je Jakšić.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

vrući županijski 'mercato'

Drnjančani Starigradu oteli najvećeg bisera, ovi uzvratili s pet novih imena, pojačale se i Močile

SAVJETI

Ako želite triput više plodova u svom vrtu, pospijte biljke ovim sastojkom

MAČKA ĐURĐA I PAS BEZ ŠAPE ĐURO ODLIČNO SE SLAŽU

VIDEO Božidar: “Mislim da je moja Đurđa dvospolac. Ima muški i ženski spolni organ”

VEĆ GODINAMA MUČI JU OSTEOPOROZA

VIDEO Marija: “Ne dam se makar me kosti bole, a čak sedam puta su me operirali”

otkrivaju se karte

Lepinjica u Azerbajdžan, želje bivši slavenaši, ali i dobro poznata krila. Evo tko je sve u igri

Nastavili tradiciju

FOTO Svetom misom i paljenjem krijesa proslavili Ivanje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati