Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ATRAKCIJA U PITOMAČI USKORO OTVARA SVOJA VRATA

FOTO Novo omiljeno mjesto šetača i ljubitelja dobre kapljice

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Pitomača odnedavno ima još jednu turističku atrakciju. Riječ je o Turističko-informativnom centru Klopotec, smještenom na Kladarskom bregu na obroncima Bilogore, izgrađenom u sklopu prekogranične suradnje Interreg Mađarska – Hrvatska. TIC Klopotec je nedavno predan na upravljanje Turističkoj agenciji Draft, čiji su osnivači općine Pitomača, Špišić Bukovica iz Virovitičko-podravske te općine Kloštar Podravski i Podravske Sesvete iz Koprivničko-križevačke županije. Glavna atrakcija je sam klopotec, odnosno vidikovac s kojeg se pruža pogled prema Dravi i zemlji partneru u projektu, Mađarskoj, a tu je i Kladarska iža te Vinski zdenec.

– Klopotec je tradicionalna instalacija, drvena naprava koju su oduvijek koristili vinogradari kako bi ona bukom tjerala ptice i čuvala zrele bobice grožđa. Zaključili smo da bi baš klopotec bio izvrsna turistička atrakcija pa je napravljen vidikovac s brojnim popratnim sadržajima. Tu je i Kladarska iža, koja je zamišljena kao mjesto različitih događaja povezanih s prirodom i vinom, a tu je i vinski zdenec odnosno vinski podrum u kojem se mogu degustirati najbolja vina iz naše regije – otkrio je Davor Deskar iz tvrtke Draft te naglasio da ova atrakcija još nije službeno počela s radom i očekuje se da bi formalno trebala biti otvorena do kraja godine.

– Već sada imamo dosta upita i interes je stvarno velik, a vrlo brzo planiramo TIC Klopotec posve upogoniti. U planu je da tu stalno bude netko od naših djelatnika u informacijskom centru koji će ujedno biti i suvenirnica, a kako se ipak nalazimo u Bilogori, vjerujem da će ovo mjesto postati omiljeno okupljalište onih koji vole šetnju prirodom i biciklista, tim više jer imamo i bicikle za iznajmljivanje – rekao je Deskar i dodao da je TIC Klopotec već ugostio neke manifestacije kao što je manifestacija „WineNot!?“.

– Na samom klopotecu su teleskopi, imamo i dalekozore za promatranje ptica koje postaje sve popularnije. Ovim dijelom Bilogore ima pregršt hodačkih i biciklističkih staza, a TIC Klopotec je specifičan i po tome što je smješten između vinograda i vikendica. Prije svega ciljamo na entuzijaste za vinsku kapljicu i ljubitelje vina jer kako je to mjesto usred vinograda tu se nalazi i kušaonica vina koja je i svojevrsna informativna točka na kojoj ćemo posjetitelje upoznati s vinogorjima ovog kraja – kazao je Deskar i dodao da je TIC Klopotec zamišljen i kao početna točka za istraživanje Bilogore, a njegovim punim stavljanjem u pogon turistička ponuda u Pitomači će uz poznatu dravsku destinaciju dobiti i omiljeno brdsko odredište za izletnike i turiste.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

uzroci uzimani još u travnju ove godine

S tržišta se hitno povlači vrlo ukusna i popularna namirnica, a razlog je vrlo zanimljiv

TRADICIONALNO DOBAR ODAZIV

FOTO/VIDEO Brojni su došli na dobrotvorni koncert i prilogom podržali borbu protiv raka

TREĆA IZLOŽBA U KOPRIVNICI

FOTO/VIDEO Dvjestotinjak golubova, grlice, kanarinci, papige i zečevi preplavili Dom željezničara

KOPRIVNICA SE VRIJEDNE NEKRETNINE IPAK NEĆE RIJEŠITI

‘Merićeva’ zgrada ipak neće na prodaju! Još jednu građevinu u strogom centru čeka obnova

FERENČINA UOČI DOLASKA PRVAKA

‘Dinamo čeka teža utakmica nego u Kazahstanu, jer smo mi trenutno bolji od Astane’

Na stanici u Koprivnici pokupila ga je policija

Pijani putnik u vlaku fizički nasrnuo na mladu kondukterku

Upišite pojam koji želite pretraživati