Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ATRAKCIJA U PITOMAČI USKORO OTVARA SVOJA VRATA

FOTO Novo omiljeno mjesto šetača i ljubitelja dobre kapljice

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Pitomača odnedavno ima još jednu turističku atrakciju. Riječ je o Turističko-informativnom centru Klopotec, smještenom na Kladarskom bregu na obroncima Bilogore, izgrađenom u sklopu prekogranične suradnje Interreg Mađarska – Hrvatska. TIC Klopotec je nedavno predan na upravljanje Turističkoj agenciji Draft, čiji su osnivači općine Pitomača, Špišić Bukovica iz Virovitičko-podravske te općine Kloštar Podravski i Podravske Sesvete iz Koprivničko-križevačke županije. Glavna atrakcija je sam klopotec, odnosno vidikovac s kojeg se pruža pogled prema Dravi i zemlji partneru u projektu, Mađarskoj, a tu je i Kladarska iža te Vinski zdenec.

– Klopotec je tradicionalna instalacija, drvena naprava koju su oduvijek koristili vinogradari kako bi ona bukom tjerala ptice i čuvala zrele bobice grožđa. Zaključili smo da bi baš klopotec bio izvrsna turistička atrakcija pa je napravljen vidikovac s brojnim popratnim sadržajima. Tu je i Kladarska iža, koja je zamišljena kao mjesto različitih događaja povezanih s prirodom i vinom, a tu je i vinski zdenec odnosno vinski podrum u kojem se mogu degustirati najbolja vina iz naše regije – otkrio je Davor Deskar iz tvrtke Draft te naglasio da ova atrakcija još nije službeno počela s radom i očekuje se da bi formalno trebala biti otvorena do kraja godine.

– Već sada imamo dosta upita i interes je stvarno velik, a vrlo brzo planiramo TIC Klopotec posve upogoniti. U planu je da tu stalno bude netko od naših djelatnika u informacijskom centru koji će ujedno biti i suvenirnica, a kako se ipak nalazimo u Bilogori, vjerujem da će ovo mjesto postati omiljeno okupljalište onih koji vole šetnju prirodom i biciklista, tim više jer imamo i bicikle za iznajmljivanje – rekao je Deskar i dodao da je TIC Klopotec već ugostio neke manifestacije kao što je manifestacija „WineNot!?“.

– Na samom klopotecu su teleskopi, imamo i dalekozore za promatranje ptica koje postaje sve popularnije. Ovim dijelom Bilogore ima pregršt hodačkih i biciklističkih staza, a TIC Klopotec je specifičan i po tome što je smješten između vinograda i vikendica. Prije svega ciljamo na entuzijaste za vinsku kapljicu i ljubitelje vina jer kako je to mjesto usred vinograda tu se nalazi i kušaonica vina koja je i svojevrsna informativna točka na kojoj ćemo posjetitelje upoznati s vinogorjima ovog kraja – kazao je Deskar i dodao da je TIC Klopotec zamišljen i kao početna točka za istraživanje Bilogore, a njegovim punim stavljanjem u pogon turistička ponuda u Pitomači će uz poznatu dravsku destinaciju dobiti i omiljeno brdsko odredište za izletnike i turiste.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

vrući županijski 'mercato'

Drnjančani Starigradu oteli najvećeg bisera, ovi uzvratili s pet novih imena, pojačale se i Močile

SAVJETI

Ako želite triput više plodova u svom vrtu, pospijte biljke ovim sastojkom

MAČKA ĐURĐA I PAS BEZ ŠAPE ĐURO ODLIČNO SE SLAŽU

VIDEO Božidar: “Mislim da je moja Đurđa dvospolac. Ima muški i ženski spolni organ”

VEĆ GODINAMA MUČI JU OSTEOPOROZA

VIDEO Marija: “Ne dam se makar me kosti bole, a čak sedam puta su me operirali”

otkrivaju se karte

Lepinjica u Azerbajdžan, želje bivši slavenaši, ali i dobro poznata krila. Evo tko je sve u igri

Nastavili tradiciju

FOTO Svetom misom i paljenjem krijesa proslavili Ivanje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati