Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Pogledajte tko je sve stigao na svečanu sjednicu

FOTO Obilježen Dan Općine Kalinovac

Održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kalinovac, a na proslavu 26. godišnjice postojanja ove općine na istoku Podravine stigli su brojni gosti i uzvanici. Među njima je i koprivničko – križevački župan Darko Koren sa suradnicima, županijski vijećnici, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, brojni načelnici općina kao i predstavnici prijateljske općine Bogdanci iz Sjeverne Makedonije i grada Balatonboglara iz Mađarske. Tu su i predstavnici prijateljske općine Podstrane kraj Splita te načelnik Općine Bale iz Istre. Stigli su i predstavnici raznih institucija i ustanova kao i gospodarstvenici, među njima i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik Darko Sobota je tijekom sjednice nazočne upoznao sa svime što je u Kalinovcu napravljeno u proteklih godinu dana i što je u planu u nadolazećem razdoblju. U planu je tako izgradnja komunalne infrastrukture u poslovnoj zoni i pristupne ceste, a pristupna cesta se gradi i prema dječjem vrtiću. Slijedi i nadogradnja zgrade vrtića, kao i uređenje okoliša muzeja, groblja te izgradnja pomoćnog nogometnog igrališta i pripadajućeg parkinga.

-Naš proračun je prije svega baziran za mlade s nizom mjera koje provodimo od besplatnog vrtića do pomoći učenicima i studentima, ali i izgradnji infrastrukture. Proračun nam je stabilan. Prije petnaestak godina bilo je to zahvaljujući rudnoj renti, a danas je to zahvaljujući gospodarskoj zoni. Imali smo viziju i pretvorili poljoprivrednu zonu u gospodarsku i to se danas vraća. U našoj gospodarskoj zoni danas radi gotovo 500 ljudi, a naša velika prednost je što Kalinovac danas i nema nezaposlenih – kazao je Sobota i istaknuo da je gospodarstvo danas temelj razvoja općine te da ga veseli širenje gospodarske zone i daljnji interes poduzetnika.

-Svim Kalinovčanima i onima koji se tako osjećaju želim blagdan našeg zaštitnika, svetog Luke i zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos u razvoju općine – zaključio je Sobota.

Uz Dan općine slavi se i Dan župe svetog Luke te je tim povodom proteklih dana održana i manifestacija Lukovo v Kalnovcu koja je privukla velik broj posjetitelja. Tko je sve stigao na svečanu sjednicu, pogledajte u velikoj fotogaleriji.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Tragedija u prekodravlju

UPRAVO U požaru kuće poginuo muškarac, policija obavlja očevid

đurđevački limitator

Kamioni šodra budu nas saranili

PROŠTENJE

FOTO Prugovčani slave blagdan svete Margarete


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati