Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Pogledajte tko je sve stigao na svečanu sjednicu

FOTO Obilježen Dan Općine Kalinovac

Održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kalinovac, a na proslavu 26. godišnjice postojanja ove općine na istoku Podravine stigli su brojni gosti i uzvanici. Među njima je i koprivničko – križevački župan Darko Koren sa suradnicima, županijski vijećnici, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, brojni načelnici općina kao i predstavnici prijateljske općine Bogdanci iz Sjeverne Makedonije i grada Balatonboglara iz Mađarske. Tu su i predstavnici prijateljske općine Podstrane kraj Splita te načelnik Općine Bale iz Istre. Stigli su i predstavnici raznih institucija i ustanova kao i gospodarstvenici, među njima i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Načelnik Općine Kalinovac i saborski zastupnik Darko Sobota je tijekom sjednice nazočne upoznao sa svime što je u Kalinovcu napravljeno u proteklih godinu dana i što je u planu u nadolazećem razdoblju. U planu je tako izgradnja komunalne infrastrukture u poslovnoj zoni i pristupne ceste, a pristupna cesta se gradi i prema dječjem vrtiću. Slijedi i nadogradnja zgrade vrtića, kao i uređenje okoliša muzeja, groblja te izgradnja pomoćnog nogometnog igrališta i pripadajućeg parkinga.

-Naš proračun je prije svega baziran za mlade s nizom mjera koje provodimo od besplatnog vrtića do pomoći učenicima i studentima, ali i izgradnji infrastrukture. Proračun nam je stabilan. Prije petnaestak godina bilo je to zahvaljujući rudnoj renti, a danas je to zahvaljujući gospodarskoj zoni. Imali smo viziju i pretvorili poljoprivrednu zonu u gospodarsku i to se danas vraća. U našoj gospodarskoj zoni danas radi gotovo 500 ljudi, a naša velika prednost je što Kalinovac danas i nema nezaposlenih – kazao je Sobota i istaknuo da je gospodarstvo danas temelj razvoja općine te da ga veseli širenje gospodarske zone i daljnji interes poduzetnika.

-Svim Kalinovčanima i onima koji se tako osjećaju želim blagdan našeg zaštitnika, svetog Luke i zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos u razvoju općine – zaključio je Sobota.

Uz Dan općine slavi se i Dan župe svetog Luke te je tim povodom proteklih dana održana i manifestacija Lukovo v Kalnovcu koja je privukla velik broj posjetitelja. Tko je sve stigao na svečanu sjednicu, pogledajte u velikoj fotogaleriji.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

FOTO/VIDEO

Franović: Moja oaza vidljiva je iz svemira, temperatura nikad nije iznad 28 stupnjeva!

IZGLASAN PRORAČUN GRADA LUDBREGA

Za oporbu proračun nije razvojan, gradonačelnik Bilić tvrdi da je odlično balansiran

manifestacija najtoplija srcu

Sve je spremno za advent u Križevcima koji počinje već ovaj petak

Neka se djeca još uvijek znaju igrati bez mobitela

FOTO/VIDEO Kreativni klinci iz Prugovca od pijeska izgradili mini farmu

VELIKA DVORANA BILA JE ISPUNJENA

Svečanim koncertom HPD „Kalnik“ obilježio 123 godine djelovanja

za svaku pohvalu

Podravska općina stipendira 64 studenta, mjesečno dobivaju čak 120 eura

Upišite pojam koji želite pretraživati