Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Bogat program nastavlja se u petak

FOTO Obilježen Dan OŠ Ljudevita Modeca Križevci i 180. godišnjica Modecovog rođenja

Počelo je obilježavanje Dana Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci, kao i 180. godišnjica rođenja učitelja, pedagoga i prvog modernog hrvatskog metodičara po kojem škola nosi ime. Na početku je u sportskoj dvorani škole održan program za djecu koji je obuhvatio otvorenje izložbe učeničkih radova, glazbeni i plesni program, igrokaz o Modecu, projekciju animiranog filma pod nazivom „Crtice o Modecu“, odabir idejnog rješenja za logo škole, dodjelu nagrada autorima najuspješnijih radova na natječaju za najljepši glagoljički straničnik te zabavni kviz Modecomanija.

Djecu su tom prilikom pozdravili ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca dr.sc. Tomislav Bogdanović i gradonačelnik Mario Rajn koji je uputio čestitke povodom Dana škole.

Nakon programa u sportskoj dvorani, u prizemlju škole otvorena je izložba o Ljudevitu Modecu uz predstavljanje knjige pod nazivom „Izbor iz djela Ljudevita Modeca“ koje su priredile profesorice Martina Valec-Rebić i Danijela Zagorec. Ovaj događaj su zajednički priredili Osnovna škola Ljudevita Modeca, Hrvatski školski muzej i Ogranak Matice hrvatske u Križevcima, a sudjelovali su ravnatelj škole dr.sc. Tomislav Bogdanović, knjižničarska savjetnica i kustosica dr.sc. Štefka Batinić, recenzent knjige prof. dr. sc. Nevio Šetić i priređivačice dok je događaj moderirala urednica knjige mr.sc. Renata Husinec. Otvorenju izložbe i predstavljanju knjige prisustvovali su brojnih posjetitelji među kojima su bili i gradonačelnik Mario Rajn te pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

Obilježavanje Dana škole nastavit će se u petak sportskim danom kada će se na gradskom stadionu i u sportskoj dvorani odvijati Modecova atletska liga i Modecov kup u badmintonu, a u školi šahovski turnir.

FOTO Grad Križevci

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Lakše je ozlijeđen

FOTO S 2,14 promila motociklom sletio u kanal

U TIJEKU JE 4. ZLATNA BUĆKA PODRAVINE

VIDEO Somove na Šoderici ove godine lovi 18 ekipa

Teška prometna nesreća kod Koprivnice

Upravo: Motociklist sletio s ceste, prevezen je u bolnicu

BAŠ KAO NEKADA

FOTO/VIDEO Svatovi s klencericama i klencerima prošpanicirali gradom, vitezovi uveličali slavlje

TRADICIONALNI ROOSTERS MOTO MEETING

VIDEO Motori “zagrmjeli” gradskim ulicama, slijedi druženje u Novigradu Podravskom pa na Šoderici

AUTO KOPRIVNIČKIH REGISTRACIJA SUDJELOVAO U PROMETNOJ NESREĆI

FOTO Dvije osobe ozlijeđene u trostrukom sudaru


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati