Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
u sva tri grada županije

FOTO Obilježen Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi

Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi obilježen je u subotu na Zrinskom trgu u Koprivnici. Javnim akcijama u organizaciji Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije i Udruge “Dignitate” građanima su u sva tri županijska grada predstavljene informacije o važnosti razvoja i pružanja palijativne skrbi.

Ovogodišnji slogan je “Suosjećajne zajednice – zajedno za palijativnu skrb”, a podršku javnim akcijama, koje su uz Koprivnicu tijekom tjedna provedene i u Đurđevcu te Križevcima, pružili su i uime Grad Koprivnice saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica Ksenija Ostriž pročelnik Dario Jembrek, uime Koprivničko-križevačke županije zamjenik župana Ratimir Ljubić, predstavnici Zavoda za javno zdravstvo KKŽ, Doma zdravlja KKŽ i učenici koprivničke Srednje medicinske škole koji su zajedno s volonterima udruge Dignitate u humanitarnoj akciji prodavali radove nastale na radionicama udruge Likresa.

U sklopu Razvojnog sporazuma za sjever Hrvatske jedan od glavnih projekata Županije je i Regionalni centar za palijativnu medicinu i liječenje boli. Centar će pružati sveobuhvatnu zdravstvenu skrb za palijativne bolesnike koristeći alate multidisciplinarnog pristupa kroz stacionarni dio, dnevnu bolnicu i bolnički odjel te ambulante za palijativnu medicinu i liječenje boli. Projektom će se doprinijeti poboljšanju kvalitete života palijativnih bolesnika i njihovih obitelji te šire zajednice.

FOTO Grad Koprivnica

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

uzroci uzimani još u travnju ove godine

S tržišta se hitno povlači vrlo ukusna i popularna namirnica, a razlog je vrlo zanimljiv

TRADICIONALNO DOBAR ODAZIV

FOTO/VIDEO Brojni su došli na dobrotvorni koncert i prilogom podržali borbu protiv raka

TREĆA IZLOŽBA U KOPRIVNICI

FOTO/VIDEO Dvjestotinjak golubova, grlice, kanarinci, papige i zečevi preplavili Dom željezničara

KOPRIVNICA SE VRIJEDNE NEKRETNINE IPAK NEĆE RIJEŠITI

‘Merićeva’ zgrada ipak neće na prodaju! Još jednu građevinu u strogom centru čeka obnova

FERENČINA UOČI DOLASKA PRVAKA

‘Dinamo čeka teža utakmica nego u Kazahstanu, jer smo mi trenutno bolji od Astane’

Na stanici u Koprivnici pokupila ga je policija

Pijani putnik u vlaku fizički nasrnuo na mladu kondukterku

Upišite pojam koji želite pretraživati