Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

FOTO Obitelj Landek za kišnog se vremena do grada jedva probija

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Godinu i pol dana, točnije, otkako su počeli radovi na izgradnji drugog kolosijeka na dionici u prigradskom naselju Starigrad Damir Landek i njegova obitelj bore se s ozbiljnim problemima pri svakoj kiši. Put do njihovog dvorišta u Ulici Stjepana Radića blatan je, poplavljen i neprohodan. Landeki se u takvim danima teškom mukom probijaju do asfalta.

– Prvo su došli radnici koji su kopali nekakav kabl nasred ceste pa su ga naknadno selili. Tu su problemi počeli jer se stvorila veća količina friške zemlje na cesti. Nakon toga su došli Turci i napravili još veći kaos. Svojevremeno sam se osobno odrekao djela svog zemljišta da mi ovdje naprave put, a danas je to užas. Tu smo 30 godina i sve je bilo u redu, svake dvije godine su nam dovozili novu količinu šodra i sve je funkcioniralo. Ovo sad je katastrofa – govori Damir koji je zajedno s članovima kućanstva, kćerkom koja ima dvoje male djece, sinom i njegovom djevojkom, za lošijeg vremena pred pravim izazovima.

– Imamo tri automobila, motor i bicikl, a ništa nam ne vrijede jer kroz to je blato nemoguće proći. Prijatelji me u šali savjetuju da kupim traktor ili džip, no, i da imam za to novaca, ne pada mi na pamet. Kćerka je nekad prije, kad je bio jedan kolosijek, mogla do trgovine. Prenesla bi bicikl preko pruge, no sad kako su dva kolosijeka mora ići okolo, a dok je blato, nema šanse da se probije. Sad doma čeka s dvoje djece da joj netko od nas dostavi kruh – govori Damir, ogorčen jer je njegova obiteljska kuća samo četiri kilometra udaljena od centra Koprivnice.

– Nismo u nekoj selskoj vukoje… nego 20 minuta pješice od centra. Da ne velim da imamo i dodatne troškove. Svaka dva mjeseca nam zbog tih graba odu ležajevi na autima. Neki dan mi je otišao alternator jer ga je zalila voda – priča Landek.

Usprkos njegovim višestrukim pritužbama i pozivima lokalnim vlastima, odnosno komunalnom redaru i koprivničkoj gradskoj Upravi, situacija se ne mijenja. Kišni dani koji su pred nama za ovu su obitelj postali prava noćna mora. Rješenje problema je u svega nekoliko prikolica šodra, a kako stvari stoje, jedino što im preostaje je nadati se.

FOTO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ALFA I OMEGA KRIŽEVAČKOG KLUBA

Vitomir Mijić: “Ne bojimo se uspjeha, ukaže li se prilika spremni smo i za prvu ligu”

VALENTA ŠTEFOJIĆA, AUTORA TORNJA U MAJURCU, JAKO JE POTRESLO NJEGOVO RUŠENJE

VIDEO ‘Kad sam ga gradio tresao sam se od umora, ali bio sam sretan. Sada je moj život završen’

POPULARNA BOŽIČNA ZVIJEZDA

Raste pola godine, a za Božić uvijek procvjeta

u iznosu od 45 eura

Podravska općina uskoro počinje s podjelom vrijednih poklon bonova umirovljenicima

POTVRDILI IZ HŽ-A:

Zbog izgradnje pothodnika dio državne ceste dva će mjeseca biti zatvoren za sav promet

OPĆINA KALINOVAC:

Komunalni redar vrši kontrolu čišćenja snijega, izbjegnite novčane kazne

Upišite pojam koji želite pretraživati