Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
druženje

FOTO: Okupile se vatrogaskinje iz cijele županije

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

– Druženje vatrogaskinja Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije održalo se jučer, u nedjelju, u Đelekovcu. Članice DVD- ova s područja županije okupile su se kako bi porazgovarale o svojim aktivnostima u društvima, izmijenile iskustva, ali i na taj način unaprijedile svoje djelovanje kao i djelovanje svoj matičnih društava.

Više od sto vatrogaskinja tako je nedjeljno popodne provelo u Društvenom domu gdje su im se obratili i gosti. Darko Palaš, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, naveo je da u funkcionalnom smislu ne valja razlikovati  muške i ženske vatrogasce, ali i izrazio zadovoljstvo zbog ovakvog skupa.

–  Kada se na intervenciji okreneš, nije bitno kojeg je spola osoba iza tebe, nego vjeruješ li toj osobi. Hvala vam na vašoj službi u vatrogasnim društvima diljem naše županije – naveo je, između ostalog, Darko Palaš. Napomenimo da od ukupno 9500 vatrogasaca u županiji njih 2264 su žene, dok na području županije djeluje 214 operativnih vatrogaskinja. Skupu su prisustvovali i Ratimir Ljubić, zamjenik župana, i Zvonimir Habijan, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice.

FOTO: VZG Koprivnica

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI