Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
INTERES ZA OŠASNU IMOVINU JAKO JE VELIK

FOTO Ovu je nekretninu grad prodao po tri puta većoj cijeni od početne

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Javna dražba koju je zakazao Grad Koprivnica na kojoj se rješavao ošasne imovine izazvala je velik interes građana. Prema onome što će biti inkasirano u gradsku blagajnu, a riječ je o iznosu od 39.700 eura, u gradskoj Upravi mogu biti itekako zadovoljni.

Kao što smo u prošlom broju pisali, na ponudi je bilo ukupno sedam nekretnina od kojih je četiri već u prvom krugu dražbe našlo svoje nove vlasnike.

Riječ je o inventaru koji je Grad naslijedio od preminulih sugrađana bez pravnih nasljednika ili onih koji su se zbog dugova odrekli svoje imovine. Nekretnine koje je Grad dobio u vlasništvo igrom slučaja nisu u samom startu dražbe koštale puno, no niti je njihovo stanje bilo bajno pa će vlasnici, da bi ih doveli u kakvo-takvo stanje, u njih morati još poprilično uložiti.

Najveći interes pobudila je nekretnina u Ulici Josipa Sirutke. Kuća, dvor i voćnjak površine 950 kvadrata te još jedna kuća, dvor i oranica od 2000 kvadrata plus vinograd površine 575 kvadrata prodavao se po početnoj cijeni od 3.250 eura. Za te je nekretnine interes bio najveći, a za njih se nadmetalo čak 14 ponuditelja. U konačnici je, nakon nekoliko krugova, za predmetnu nekretninu postignuta finalna kupoprodajna cijena od 8.100 eura.

Prodan je i udio koji je Grad imao u nekretnini u Ulici Miklinovec. Početna cijena za tu je priliku bila 24.700 eura, a na dražbi su se za nju natjecala dva ponuditelja. Na koncu je prodana za 100 eura više od početne cijene.

Za prodaju nekretnine u Ulici Zvirišće zainteresirano je bilo devet kupaca. Kuća, dvor, dvije livade i vinograd ukupne površine oko 2300 kvadrata prodavale su se u startu za 1800 eura, da bi na kraju „otišle“ za više nego dvostruko veći iznos, 4.700 eura.

Interes za šumu u Botinovečkom jarku i dio nekretnine u Kunovec Bregu iskazale su dvije osobe koje su se nadmetale nad početnom cijenom od 1.900 eura, da bi na kraju došli do cijene od 2.100 eura koliko će za nju morati iskeširati.

Nekretnine koje nisu prodane, njih tri iz prvog kruga, moći će se kupiti u novom krugu, a dražba će se odvijati svakog desetog dana u mjesecu.

FOTO Sonja Badalić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

uzroci uzimani još u travnju ove godine

S tržišta se hitno povlači vrlo ukusna i popularna namirnica, a razlog je vrlo zanimljiv

TRADICIONALNO DOBAR ODAZIV

FOTO/VIDEO Brojni su došli na dobrotvorni koncert i prilogom podržali borbu protiv raka

TREĆA IZLOŽBA U KOPRIVNICI

FOTO/VIDEO Dvjestotinjak golubova, grlice, kanarinci, papige i zečevi preplavili Dom željezničara

KOPRIVNICA SE VRIJEDNE NEKRETNINE IPAK NEĆE RIJEŠITI

‘Merićeva’ zgrada ipak neće na prodaju! Još jednu građevinu u strogom centru čeka obnova

FERENČINA UOČI DOLASKA PRVAKA

‘Dinamo čeka teža utakmica nego u Kazahstanu, jer smo mi trenutno bolji od Astane’

Na stanici u Koprivnici pokupila ga je policija

Pijani putnik u vlaku fizički nasrnuo na mladu kondukterku

Upišite pojam koji želite pretraživati