Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Svečana sjednica u Virju, pogledajte tko je sve došao

FOTO Perok: Brinemo o svim generacijama, životni uvjeti u Virju uvelike su se poboljšali

Martinjski dani Općine Virje došli su do vrhunca. Općina Virje slavi jubilarnu 30. godišnjicu postojanja od osnutka samostalne i suverene Republike Hrvatske, a obilježavaju se i brojni drugi jubileji, među njima 190. godišnjica izgradnje župne crkve svetog Martina, sveca koji je ujedno i nebeski zaštitnik općine. U Virje su stigli brojni ugledni gosti i uzvanicu na svečanu sjednicu općinskog vijeća. Među njima su i župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota, gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči, ravnateljica Pore Melita Birčić kao i brojni načelnici općina, predstavnici raznih instutucija, gospodarstvenici te članovi udruga koje egzistiraju na području Općine Virje.

Stigli su i predstavnici prijateljskog mađarskog grada Nagybajoma, a u prigodnom programu nastupili su Hrvatski pjevački zbor Ferdo Rusan iz Virja, Puhački orkestar DVD-a Virje i učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić, područni odjel Virje. Program je vodila pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Virje Kristina Filipović.

Okupljene je pozdravio načelnik Općine Virje Mirko Perok te istaknuo da je ovogodišnja sjednica posebna jer slavi se trideseta godišnjica postojanja općine od osnutka Hrvatske. Bila je to i prilika za prisjetiti se važnijih postignuća u proteklih trideset godina, ali i ostvarenih projekata i aktivnosti u poslovnoj godini iza nas koja u Virju traje od Martinja do Martinja.

-U protekloj godini ugovoreni su, i većinom realizirani, projekti ukupne vrijednosti preko šest milijuna eura. Najveći projekt je zasigurno izgradnja kanalizacijske mreže u naseljima Šemovci i Hampovica u sklopu aglomeracije, vrijednosti gotovo 5 miijuna €. Radovi dobro napreduju i očekuje se dovršetak sredinom iduće godine. Projekt se provodi u suradnji s našom zajedničkom tvrtkom Komunalije Đurđevac. Među najznačajnijim projektima svakako je i dogradnja dječjeg vrtića ukupne vrijednosti svih radova i opreme 450.000 €, koji su većinom financirani sredstvima Europske unije. Zahvaljujući dvjema novim odgojnim jedinicama, od Nove godine sva će djeca imati svoje mjesto u vrtiću – istaknuo je načelnik Perok i naglasio da kroz razne javne pozive i mjere općina brine i brinut će o mještanima od najranije životne dobi pa sve do starosti.

-Svi pokazatelji, a naročito komentari mještana, govore da su se životni uvjeti u našoj općini uvelike poboljšali. Iz svega nabrojenoga vidljivo je koliko je dobroga ruralnim sredinama donio ovakav ustroj lokalne samouprave, stoga smatram da je rasprava o ukidanju pojedinih općina bespredmetna – rekao je Perok.

Podijeljena su i priznanja – Povelja plašt svetog Martina i Zlatna plaketa Općine Virje, a ovogodišnji dobitnici su Zlatnih plaketa su: Željka Embreuš za kulturna postignuća, Mladen Ivančan za razvoj vinogradarstva, Mladen Šironja za očuvanje vrijednosti Domovinskog rata i ratne zasluge, Ivan Drljanovčan za zasluge na području vatrogastva te Josip Cikoš i Ivan Benkek za humanitarni rad. Kad je riječ o organizacijama, nagrade su primili ŠRK Krap Virje koje ove godine obilježava desetu godišnjicu postojanja te je nagradu preuzeo Siniša Filipvić, DVD Donje Zdjelice povodom 70. godišnjice kontinuiranog rada udruge te je nagradu preuzeo Krunoslav Kirin, a organizacija Taste of Peace Jerusalem primila je Povelju plašt svetog Martina za promociju Virovske prkočijade u svijetu. Nagradu je preuzela koordinatorica organizacije Taste of Peace u Hrvatskoj, Josipa Rasinec.

Tko je sve došao na svečanu sjednicu općinskog vijeća u Virju, pogledajte u velikoj fotogaleriji.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

uzroci uzimani još u travnju ove godine

S tržišta se hitno povlači vrlo ukusna i popularna namirnica, a razlog je vrlo zanimljiv

TRADICIONALNO DOBAR ODAZIV

FOTO/VIDEO Brojni su došli na dobrotvorni koncert i prilogom podržali borbu protiv raka

TREĆA IZLOŽBA U KOPRIVNICI

FOTO/VIDEO Dvjestotinjak golubova, grlice, kanarinci, papige i zečevi preplavili Dom željezničara

KOPRIVNICA SE VRIJEDNE NEKRETNINE IPAK NEĆE RIJEŠITI

‘Merićeva’ zgrada ipak neće na prodaju! Još jednu građevinu u strogom centru čeka obnova

FERENČINA UOČI DOLASKA PRVAKA

‘Dinamo čeka teža utakmica nego u Kazahstanu, jer smo mi trenutno bolji od Astane’

Na stanici u Koprivnici pokupila ga je policija

Pijani putnik u vlaku fizički nasrnuo na mladu kondukterku

Upišite pojam koji želite pretraživati