Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Molve su središte vjerskog turizma u ovom dijelu Podravini

FOTO Počeo je simpozij o vjerskom turizmu u Molvama

Počeo je simpozij o vjerskom turimu u Molvama koji će potrajati sve do sutra odnosno subote, 7. listopada. Simpozij je započeo okupljanjem sudionika, a jučer je otvoren i 10. Salon vjerske fotografije. Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana su u dvorani u Molvama brojna izlaganja i rasprave, a predviđeno je i otvorenje izložbe „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“. Potom slijedi posjet Galeriji Ivana Večenaja u Goli, kao i kreativna radionica u Art centru Ješkovo.

Organizator simpozija je Turistička zajednica područja Središnja Podravina u čijem se sastavu nalazi i Općina Molve koja je pokrovitelj ovoga događanja. Potporu organizaciji simpozija dala je i Hrvatska turistička zajednica dodijelivši sredstva iz Fonda za udružene turističke zajednice. Uz Župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama i tamošnji samostan franjevaca konventualaca suorganizator je i Kršćanski poslovni klub. Svi oni okupili su dvadesetak sudionika koji će na simpoziju održati izlaganja i sudjelovali u radu okruglih stolova, a na otvorenju simpozija prisustvovali su i načelnici općina Molve, Virje i Gola, Zdravko Ivančan, Mirko Perok i Stjepan Milinković.

Među njima je nekoliko upravitelja svetišta iz Hrvatske, predstavnici redovničkih zajednica, sveučilišni profesori i znanstvenici, stručnjaci s područja pastorala turista, predstavnici turističkih zajednica i tvrtki koje se bave turizmom, baštinskih ustanova kao i predstavnici medija. Svi oni predstavit će svoja iskustva koja proizlaze iz rada i susreta s turistima i hodočasnicima te tako dati doprinos ovoj temi. Bit će ovo prilika za susret i razmjenu iskustava te povezivanje s ciljem buduće suradnje, pogotovo jer su Molve središte vjerskog turizma u ovom dijelu Hrvatske i željele bi se još jače profilirati po tom pitanju.

FOTO: TZP Središnja Podravina

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Songkillersi rasplesali ljubitelje dobre glazbe

VIDEO Koprivničanci se njišu u ritmu funka

VRHUNSKA ZABAVA

FOTO/VIDEO Legendarni Vatrogasci „vužgali” atmosferu u Svetoj Ani

NOVIGRADSKA GULAŠIJADA

FOTO U kuhanju gulaša natjecalo se čak 20 ekipa


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati