Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Molve su središte vjerskog turizma u ovom dijelu Podravini

FOTO Počeo je simpozij o vjerskom turizmu u Molvama

Počeo je simpozij o vjerskom turimu u Molvama koji će potrajati sve do sutra odnosno subote, 7. listopada. Simpozij je započeo okupljanjem sudionika, a jučer je otvoren i 10. Salon vjerske fotografije. Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana su u dvorani u Molvama brojna izlaganja i rasprave, a predviđeno je i otvorenje izložbe „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“. Potom slijedi posjet Galeriji Ivana Večenaja u Goli, kao i kreativna radionica u Art centru Ješkovo.

Organizator simpozija je Turistička zajednica područja Središnja Podravina u čijem se sastavu nalazi i Općina Molve koja je pokrovitelj ovoga događanja. Potporu organizaciji simpozija dala je i Hrvatska turistička zajednica dodijelivši sredstva iz Fonda za udružene turističke zajednice. Uz Župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama i tamošnji samostan franjevaca konventualaca suorganizator je i Kršćanski poslovni klub. Svi oni okupili su dvadesetak sudionika koji će na simpoziju održati izlaganja i sudjelovali u radu okruglih stolova, a na otvorenju simpozija prisustvovali su i načelnici općina Molve, Virje i Gola, Zdravko Ivančan, Mirko Perok i Stjepan Milinković.

Među njima je nekoliko upravitelja svetišta iz Hrvatske, predstavnici redovničkih zajednica, sveučilišni profesori i znanstvenici, stručnjaci s područja pastorala turista, predstavnici turističkih zajednica i tvrtki koje se bave turizmom, baštinskih ustanova kao i predstavnici medija. Svi oni predstavit će svoja iskustva koja proizlaze iz rada i susreta s turistima i hodočasnicima te tako dati doprinos ovoj temi. Bit će ovo prilika za susret i razmjenu iskustava te povezivanje s ciljem buduće suradnje, pogotovo jer su Molve središte vjerskog turizma u ovom dijelu Hrvatske i željele bi se još jače profilirati po tom pitanju.

FOTO: TZP Središnja Podravina

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OD KOGA/ČEGA BJEŽI!?

Ludbreškom Podravinom sinoć lutao pajcek

KOGA VODITE?

Wellness programi u Spa centru Cerine – maksimalan užitak i mir kakav zaslužujete

BELUPO sudjelovaO u dobrovoljnoj akciji Čep za lijek.

Farmaceutskom divu zahvalnica za prikupljenih pola tone plastičnih čepova

VIDEO

Ova je čarobna snimka nastala jutros u snijegom prekrivenoj Podravini

Opasan po zdravlje pojedinaca

Lidl ima važnu obavijest za kupce jednog popularnog božićnog proizvoda

REUSE radionica adventskih vijenaca

Djelatnici Komunalca izrađivali božićne aranžmane od materijala iz reciklažnog dvorišta i kompostane

Upišite pojam koji želite pretraživati