Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO: Predstavljen projekt razvoja gravel cikloturističke ponude naše županije

Županijska Turistička zajednica u Legradu je predstavila prvu fazu projekta razvoja gravel cikloturističke ponude naše županije. U prvoj fazi u suradnji s tvrtkom Spot trasirane su tri rute u ukupnoj dužini 482 kilometra, a kroz projekt planira se objediniti i gastronomska ponuda, smještajni kapaciteti, kao i manifestacije kako bi se ljubiteljima cikloturizma imali atraktivnu ponudu u našoj županiji.

-Naša županija ima idealne potencijale za biciklizam i cikloturizam koji su sve popularniji oblik turizma pa smo krenuli u ovaj projekt kako bi dobili gotov turistički proizvod. Uključili smo i turističke agencije, što je također ključno za razvoj cikloturizma – kaže Kristina Sočev, pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice.

Župan Darko Koren istaknuo je kako je razvoj gravel cikloturističke ponude naše županije inovativan projekt koji ima veliki potencijal.

-Naša županije može uvjetima bez problema konkurirati za ovakav projekt, koji će još dodatno podići turističku ponudu – dodao je Darko Koren.

Prva ruta koja obuhvaća Podravski dio slijedi rijeku Dravu i ravničarskog je tipa, druga je vezana uz Bilogoru i đurđevačko područje i ima obilje makadamskih putova, dok je treća Kalnik i Crna gora koja nudi biciklistički zahtjevniji krajolik. U drugoj fazi, uz objedinjavanje ponude, u planu je izraditi i aplikaciju i brošuru koja će dodatno promovirati označene rute te kroz dobru promidžbu privući cikloturiste koji sve više dolaze u našu županiju. Nakon predstavljanja projekta priređena je i vožnja električnim biciklima od Legrada do Šoderice.     

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

proširenje dviju ulica, 900 tisuća eura za pješačko - biciklističke staze

Provjerili smo što će se sve graditi i projektirati u 2024. godini

ISPIT ODRŽAN U VATROGASNOM DOMU U PITOMAČI

Vatrogasne zajednice dviju općina imaju 18 novih osposobljenih vatrogasaca

U PRORAČUNU PREDVIĐENO 40 TISUĆA EURA

Podravska općina sufinancira kupnju i uređenje nekretnina

doslovno se nalaze u škripcu

Udruge nemaju adekvatne prostore i za to krive Grad

đurđevački limitator

Lepo je biti penzioner!

TRANSFERA K'O U PRIČI, TUCAKOVIĆ OSTAO BEZ STOPERA LISJAKA I PETIKE

“Sin vjetra” u Koprivnici, Križevčani s osam novih lica kreću u obranu prvog mjesta

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati