Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TEČAJ U GRČKOJ

FOTO Profesorice Irena Tišljar i Mihaela Osman Bojovski usvojile inovativne metode učenja

Irena Tišljar, profesorica biologije i kemije i Mihaela Osman Bojovski, profesorica geografije u đurđevačkoj Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva sudjelovale su na tečaju ekološke tematike u grčkom gradu Thessalonikiju. Tečaj je bio usmjeren na praktične vještine i strategije koje nastavnici mogu koristiti za promicanje i podizanje ekološke svijesti i stvaranja održive zelene kulture življenja. Kroz pet dana tečaja, profesorice Irena i Mihaela radile su u timu s nastavnicima iz Danske, Austrije i Grčke. Svi zajedno su istraživali različite inovativne metode učenja i poučavanja na otvorenom, poput Eco-STEM aktivnosti i upcycling ideja, do storytellinga, upotrebe Photo Voica i Flash Fiction platformi, biomimikrije i načina na koje se mogu razviti lekcije i projekti koji potiču učenike na ekološki svjestan način života.

Na tečaju su svi sudionici upoznali mnoge inovativne alate i znanja za izrade akcijskih planova koji će se koristiti za procjenu i evaluaciju “zelenih” praksi u školama te su upotpunili postojeća znanja i vještine s novim idejama i spoznajama temeljenim na kritičkom mišljenju, timskom radu, suradnji i korištenju novih tehnologija u obrazovanju. Svi sudionici tečaja poboljšali su svoje jezične vještine kroz neposrednu interakciju s međunarodnim kolegama tijekom radionica, prezentiranja rezultata projekata, istraživanja i međusobne suradnje na tečaju. Cilj samog tečaja je implementacija stečenih znanja u nastavni proces kako bi se potaknule pozitivne promjene prema stvaranju i jačanju održive, zelene kulture življenja u svim sferama života uz naglasak na interdisciplinarnost i daljnju suradnju sa sudionicima tečaja na nekim novim ekološkim projektima.

FOTO Irena Tišljar i Mihaela Osman Bojovski

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati