Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Zlatno odličje dobilo je 40 uzoraka vina

FOTO Rajnski rizling Nevena Banjkovca šampion 12. izložbe vina ludbreškoga kraja

Udruga vinogradara i vinara Grački grozdek u subotu, 9. ožujka, organizirala je svoju dvanaestu izložbu vina. Izložba je održana u Društvenom domu u Hrženici dan nakon 8. marta koji je značajan za sve pripadnice ljepšeg spola. Organizatori su, naravno, iskoristili prigodu da ženama čestitaju njihov dan, a čast da prisutnim ženama uruče karanfile pripala je Damiru Markoviću i Miljenku Kvaru. Na izložbi je bilo moguće probati 177 uzoraka od čega 6 uzoraka likera i rakija. Svi posjetitelji izložbe mogli su uživati u glavnoj večeri, ponoćnom gulašu te mogućnosti besplatne degustacije pića tijekom cijele večeri.

Predsjednica ocjenjivačkog suda bila je Mirela Osrečak, a izložbu vina otvorio je varaždinski župan Anđelko Stričak. Šampion izložbe je Neven Banjkovec iz Hrženice koji je za rajnski rizling dobio 86 bodova pa je to vino ujedno proglašeno općinskim vinom Općine Sveti Đurđ. Muškat žuti Damira Brunčića iz Križovljana dobio je 84 boda pa je njegovo mlado vino proglašeno općinskim vinom Općine Martijanec. Graševina Maria Zembera iz Velikog Bukovca proglašena je općinskim vinom Općine Veliki Bukovec, a graševina Ivana Jerena iz Lunjkovca općinskim vinom Općine Mali Bukovec.

– S obzirom na nepovoljne vremenske prilike koje su vinogradarima radile probleme tijekom cijele vinogradarske godine moramo biti zadovoljni kvalitetom mladih vina. Zlatno odličje dobilo je 40 uzoraka vina, srebrno odličje 106 uzoraka te brončano odličje 24 uzorka vina. Čestitam svim vinarima koji su dostavili svoje uzorke na ocjenjivanje, a posebne pohvale upućujem vinariji deMar koja je osvojila najviše zlatnih odličja te našoj destileriji ‘Rakije sa sjevera’ iz Hrženice koja je dobila zlatna odličja za sva tri dostavljena uzorka i to za vinjak, teranino i medicu. Zahvaljujem ocjenjivačkoj komisiji na objektivnom ocjenjivanju, svim sponzorima, članovima Izvršnog odbora UV Grački grozdek kao i svima koji su doprinijeli uspješnoj provedbi ove izložbe – rekao je Damir Marković, predsjednik VU Grački Grozdek.

FOTO Dražen Vađunec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu

NA AUTOCESTI KOD ZAGREBA STRADAO 37-GODIŠNJAK IZ PODRAVINE, LIJEČNICI MU AMPUTIRALI NOGU

Otac stradalog Kloštrana: “Otpeljao mi je zdravog sina, a vratio invalida”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati