Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Brojna događanja za Martinjske dane u Virju

FOTO Spremljeni vrhunski fiševi, čak 300 šetača krenulo na put Martinjskom vinskom stazom

Iako je Martinje tek za tjedan dana, u Virju se već na veliko slavi. Martinjski dani počeli su još jučer, a današnji dan ispunjen je sadržajima. Prijepodne je pod šatorom na Trgu Stjepana Radića održana tradicionalna fišijada na kojoj je svoje umijeće okušala 21 ekipa iz Podravine, ali i ostalih dijelova Hrvatske te su posjetitelji degustirali oko tisuću porcija ove delicije.

Stručna komisija koju je predvodio legendarni kuhar Stevo Karapandža nije imala nimalo lak zadatak, a na kraju su odlučivale nijanse. Sa 25 bodova treće je mjesto osvojilo ŠRD Drava Novo Virje, drugo je sa 27 bodova bilo ŠRD Bistra Repaš, a pobjednik je s maksimalnih 30 bodova bila ekipa Veseli Kotlić iz Kutine.

-Bilo je jako teško odlučiti jer svi su se potrudili. Sistemom eliminacije došli smo do deset tanjura koji su bili iznimne kvalitete, a o pobjednicima su odlučile nijanse – kazao je Karapandža dok je nagrade i pehare najbolje plasiranim ekipama podijelio načelnik Općine Virje Mirko Perok.

-Hvala svima koji su sudjelovali i čestitam pobjednicima. Sretan sam što naša manifestacija privlači toliko puno natjecateljima i nadam se da će svako pronaći neki sadržaj za sebe u našim Martinjskim danima – kazao je Perok koji je posebno pozdravio goste iz Mađarske koji su prošle godine pobijedili na fišijadi te goste iz Ližnjana koji su spremali brudet koji su posjetitelji također mogli degustirati.

U Društvenom domu u Virju igra se i Martinjski šahovski kadetski turnir na kojem se natjecalo stotinjak šahista. Pod šatorom je održan i sajam rukotvorina i domaćih proizvoda kao i prodajna izložba kolača udruga žena s područja Općine Virje. Krenula je i Martinjska šetnja vinskom stazom koja je privukla tristotinjak ljubitelja šetnje prirodom i kvalitetnog vina. Ispred njih su čak četiri postaje odnosno vinograda virovskog vinogorja i ugodna šetnja prirodom.

FOTO Stjepko Gambiroža

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OPĆINA KALINOVAC:

Komunalni redar vrši kontrolu čišćenja snijega, izbjegnite novčane kazne

cilj je plasman od pete do sedme pozicije

Markulin potvrdio naše napise: Radi se na novom travnjaku i stadionu, to su kapitalni projekti

Firefighter Stair Challenge

Koprivnički vatrogasci sudjelovali u humanitarnoj utrci u Zagrebu

obilazi 36 stajališta već punih 15 godina.

S radom kreće novi bibliokombi Gradske knjižnice

RIBIČKIM TURNIROM U TORČECU "SLAVI PRVI ROĐENDAN"

Branimir Dolenec: Druženjem želim zahvaliti svima koji su pomogli prije godinu dana

Spriječili veću štetu

FOTO Kućanski aparat uzrokovao požar u kupaonici, intervenirali vatrogasci i policija

Upišite pojam koji želite pretraživati