FOTO Sve popularnija disciplina i u našem gradu: spojili trčanje s ispijanjem pive

Neobična i sve popularnija disciplina stigla je i u naše krajeve. Križevačka udruga pivara u suradnji sa Školom trčanja prošle je subote organizirala prvu Križevačku pivsku milju, na kojoj su natjecatelji kombinirali trčanje s – ispijanjem pive.

Pravila ovog natjecanja su jednostavna: prvu dozu domaćeg piva u boci od 0.33 litre natjecatelji su uzeli na startu, morali su je popiti u prostoru od devet metara do startne linije, a prije koje su sucima morali pokazati da je boca prazna. Tek tada su smjeli potrčati i službeno započeti utrku.

Iduću su rundu natjecatelji koji su trčali u pojedinačnoj konkurenciji morali ispiti svakih 400 metara, odnosno sveukupno četiri puta. Pokraj pojedinačnih, oni koji su trčali u timu, odnosno u štafeti, morali su je ispiti jednom u 400 metara, na početku svoje dionice.

Pobjednik prve pivske milje je Mihael Mušlek, koji je na cilj stigao prvi, a popio je 1,32 litre piva. Valja nadodati kako je Mušlek zauzeo prvo mjesto u samom fotofinišu, i to ispred Tomislava Lončara, dok je na treće mjesto zasjeo tek koju sekundu iza njih Matija Subotičanec.

U konkurenciji ekipa najbrži je bio tim Vatrene patkice, na drugom mjestu našla se ekipa Mnogi drugi, a na trećem Asafa pelin.

Valja napomenuti kako je utrka, koja je privukla brojne posjetitelje, bila humanitarnog karaktera, a novac se prikupljao za Zakladu Volim Križevce, odnosno za stipendiranje učenika i studenata.

Foto: Križevačka udruga pivara

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI