Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
RIBOLOVCI U NEVJERICI

FOTO U Dravi se pojavila vrlo rijetka riba! “Ovo nikad u životu nismo vidjeli”

Prije nekoliko dana na rijeci Dravi u blizini Donje Dubrave upecan je crni amur, vrsta ribe koja je iznimno rijetka u našim rijekama. Prema saznanjima iskusnih ribiča, ova vrsta ribe još nije ulovljena na rijeci Dravi i kažu da u životu ovo nisu vidjeli.

Upecane su dvije jedinke ove invazivne vrste, prva težine više od dva kilograma, a druga težine oko četiri kilograma. Doznali smo da je jednog primjerka ulovio Mihael Rusak Rambo, a prije nekih 10 godina jedan je ribič ulovio istu jedinku na rijeci Dravi na Križnici, a taj primjerak težio je impresivnih 10 kilograma.

Riječ je o slatkovodnoj vrsti ribe iz porodice šaranki koja može narasti preko 1,5 metara, a porijeklom je iz Kine. Hrani s vodenim puževima te raznim vrstama školjki koje prekrivaju cijelo dno korita, među kojima su brojne invazivne vrste. Samim time tako ne ugrožava autohtone vrste slatkovodnih riba, a i ne može se prirodno razmnožavati u našim vodama.

U Hrvatskoj do sada nije bilo poznato da crni amuri obitavaju u otvorenim vodama, ali postoji nekoliko zatvorenih uzgajališta koja nisu direktno povezana s rijekom Dravom. Pretpostavlja se da je crni amur ušao u Dravu uslijed obilnih poplava koje su prije dva tjedna pogodile sjeverni dio Hrvatske.

FOTO: Ribolov u Križnici

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Izvještaj zavoda za zapošljavanje

Novi rekordni minimum ljudi u potrazi za poslom u našoj županiji

prometne nesreća s oziljeđeno osobom

Pijan bez vozačke zabio se u automobil, koji je sletio s ceste, ozlijeđen putnik

Songkillersi rasplesali ljubitelje dobre glazbe

VIDEO Koprivničanci se njišu u ritmu funka


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati