Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Potpisani ugovori iz projekta Zaželi IV u Kloštru Podravskom

FOTO Uz pomoć oko posla, tim ljudima možda i više znači društvo i svijest da nisu sami

Potpisani su ugovori sa ženama koje će biti zaposlene u sklopu programa Zaželi. Već je to četvrta faza ovog programa u Općini Kloštar Podravski kojoj je ovaj puta za prevenciju institucionalizacije odobreno 960 tisuća eura. Velika novost je i što će program ovaj puta trajati gotovo tri godine, a načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović u srijedu je potpisao ugovore sa 20 gerontodomaćica koje će skrbiti od 120 korisnika.

-Zahvaljujući Vladi RH i resornom ministarstvu dobili smo program Zaželi koji traje tri godine. Natječaj smo proveli, a nažalost nisu svi zainteresirani prošli na natječaju za zapošljavanje. Gledali smo socijalnu notu, ali i tri prethodna programa te žene koje su i ranije radile u sklopu ovog programa i moram ih pohvaliti za to jer svi koji su bili uključeni su iznimno zadovoljni – istaknuo je Pavlović i dodao da je uz 20 gerontodomaćica zaposlena i voditelja te dva projektna asistenta.

-Među prvima smo koji su uspješno realizirali ovaj program i želim svima da se ugodno osjećaju ove tri godine. Koliko imamo saznanja, i dalje će ići program Zaželi i to na veliko zadovoljstvo svih naših 120 korisnika uključenih u program. Do sada u ova tri programska razdoblja nije bilo nikakvih problema, a vjerujem da će tako biti i dalje. Želim da se naši korisnici dobro osjećaju, a ovo nije kraj priče za naše starije i nemoćne. Projektirali smo dom za starije i nemoćne za 120 ljudi, već smo dobili građevinsku dozvolu, a vjerujem da će na prvom natječaju koji bude raspisan, taj projekt biti odobren – kazao je Pavlović i naglasio da to neće značiti prekid projekta Zaželi.

-Nažalost, populacija na prostoru naše općine je dosta stara. Imamo 667 ljudi starih 65 i više godina, no radimo na demografiji. Puno na programima za mlade, predškolskom odgoju, otvorili smo jaslice, sada proširujemo i vrtić za još dvije odgojne skupine. Pomažemo našim mještanima od najmlađih do najstarijih – rekao je Pavlović dok je Davor Deskar, direktor razvojne agencije Draft koja je projekt pripremila istaknuo da je najbitnije da su žene ponovno zaposlene i na okupu.

-Ovaj program ima dvije ključne stvari i dva doprinosa lokalnoj zajednici. Prvo je zapošljavanje 20 žena gdje im se pruža prilika da rade skoro tri godine, a drugi je pomoć našim korisnicima. Svi zajedno sudjelujemo u jednom paketu kojim obogaćujemo našu zajednicu i pružamo pomoć onima kojima je potrebna – istaknuo je Deskar, a među gerontodomaćicama s iskustvom je i Jasna Križanić.

-I prije sam radila u ovom programu i iskustvo je bilo odlično. Ljudima najviše treba pomoć oko drva zimi, treba počistiti, pomesti, oprati suđe, otići do dućana i apoteke. I korisnici su zahvalni i njima puno znači pomoć, no još možda i više im znači razgovor. Vole kad dođemo k njima i malo popričamo, popijemo kavu. To im je možda i važnije od posla, pogotovo onima koji su cijelo vrijeme sami – kazala je Križanić.

FOTO Stjepko Gambiroža

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor

apsolutni rekorder

Biciklist u Koprivnici napuhao 4,90 promila


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati