Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
U tijeku su radovi na pruzi Pitomača - Kloštar Podravski

FOTO/VIDEO Anušić: Svi projekti u Podravini sada su moja briga, a očekujem ponovno osvajanje osam mandata u IV. izbornoj jedinici

Krenuli su radovi obnove željezničke pruge na dionici Pitomača – Kloštar Podravski. Obnova dionice duga osam i pol kilometara obuhvaća sanaciju gornjega  i donjega pružnog ustroja, rekonstrukciju kolosijeka, skretnica i perona u kolodvoru Kloštar te zamjenu podloge na devet željezničko-cestovnih prijelaza. Kako radovi napreduju jutros su došli provjeriti predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić, ministar obrane Ivan Anušić, virovitičko – podravski župan Igor Andrović, zamjenik koprivničko – križevačkog župana Ratimir Ljubić, načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović te saborski zastupnici Darko Sobota i Josip Đakić.

-Ovom rekonstrukcijom dižemo brzinu s prosječnih 60 km/h koliko je do sada tu bilo moguće na 100 km/h, a vrijednost investicije u ovu dionicu je 18 milijuna eura. Raspisali smo natječaj za nastavak ove dionice, od Kloštra prema Varaždinu i Čakovcu, a ovih dana pripremamo natječaj za rekonstrukciju pruge od Bjelovara do Svetog Ivana Žabna. Sve je to dio velikog programa rekonstrukcije lokalnih i regionalnih pruga za čije je financiranje kredit osigurala Vlada Republike Hrvatske – istaknuo je Kršić i da se do sada puno ulagalo u glavne koridore, a sada su na red stigle i te lokalne i regionalne pruge.

-To puno znači za lokalno stanovništvo, a vjerujem da će kroz godinu, godinu i pol dana završiti i radovi na pruzi Križevci – Dugo Selo. Postojali su neki problemi unutar konzorcija koji radi taj dio i sada je to riješeno – zaključio je Kršić i dodao da je izvođač radova na dionici Pitomača – Kloštar Podravski tvrtka Swietelsky, a da je rok završetka radova 15 mjeseci te će za to vrijeme dionica privremeno biti zatvorena za željeznički promet.

Ivan Anušić, ministar obrane i nositelj izborne liste HDZ-a u IV. izbornoj jedinici kojoj pripadaju Koprivnica i Đurđevac s okolnim općinama, istaknuo je da je ova pruga iznimno bitna i za Podravinu i Slavoniju.

-To je pruga koja spaja istok i sjever Hrvatske. Vlada je podigla 900 milijuna eura kredita kako bi se ovaj projekt napravio i pruga se rekonstruirala. Realizacijom tog projekta omogućit će se brza komunikacija istoka sa Zagrebom i zapadnom Europom – kazao je Anušić i osvrnuo se na prve predizborne ankete i analize koje pokazuju da bi HDZ mogao izgubiti jedan mandat u IV. izbornoj jedinici dok će nauštrb toga profitirati HDZ u II. izbornoj jedinici gdje su ostali Križevci i Prigorje.

-Ne bih govorio o profitiranju. IV. izborna jedinica se proširila i mi smo dobili Koprivnicu, Đurđevac i 16 općina. Nekoliko puta sam zadnjih dana posjetio ovaj dio županije i obići ćemo ga još nekoliko puta do izbora. Od sada su problemi projekata i razvoja kad je u pitanju ovaj dio Koprivničko – križevačke županije moja briga kao nositelja liste. Postoji ovdje niz bitnih projekata čija se realizacija očekuje i ne bih rekao da se mijenjanjem izbornih jedinica dogodilo neko slabljenje HDZ-a u IV. izbornoj jedinici. Očekujemo novi zamah i nakon izbora ćemo vidjeti koliko je to pripajanje utjecalo na rezultat izbora – kazao je Anušić i dodao da je HDZ na izborima prije četiri godine s njim na čelu liste u IV. izbornoj jedinici ostvarili povijesni rezultat osvojivši osam mandata.

-Osam mandata nam je i dalje cilj i mislim da je to ostvarivo. U protekle četiri godine sve ono što je obećano za područje IV. izborne jedinice, to je i realizirano, čak i više od toga. To je poruka Koprivničko – križevačkoj županiji. Mi naše projekte realiziramo i ti projekti su nam bitni i sada su naša briga – rekao je Anušić koji se osvrnuo i na incident na jučerašnjoj rukometnoj utakmici našičkog Nexea i Zagreba kada je utakmica prekinuta nakon što je igrač Nexea udario delegata.

-Bio sam na utakmici u Našicama i Nexe je naš najtrofejniji klub na istoku Hrvatske. Uvijek su to utakmice s nabojem jer su sudačke odluke često bile na granici. Ono što se sinoć dogodilo ne opravdavam jer igrač to nije smio učiniti. No, treba znati da je utakmicu u dvorani i ispred nje na videozidovima pratilo tisuću, dvije ljudi, da je u pogonu Nexea više od 300 djece kao i da ih suci već po ne znam koji put oštećuju. Ako Nexe ne smije biti prvak Hrvatske, onda mu se to treba reći na početku sezone, a ne ga oštećivati na svakoj utakmici, a to promatraju i navijači i igrači i djeca koja ondje treniraju. Apsolutno podržavam inicijativu da strani suci sude i rukometne derbiju jer ovo što se dogodilo sinoć nije prvi put, već se to događa konstantno – zaključio je Anušić.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Sumnja se u neispravnost u kakvoći

Poznati lijek velike farmaceutske tvrtke povlači se iz svih ljekarni

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati