Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Svečana procesija sa čudotvornim kipom Majke Božje Molvarske od zavjetne kapelice do župne crkve

FOTO/VIDEO Brojni hodočasnici stigli u Molve i Močile na svetkovinu Velike gospe

Katolici danas slave blagdan Velike gospe, a na ovaj dan vjernici se prisjećaju blažene djevice Marije koja je po završetku svog zemaljskog života, vjeruje se, uznesena na nebo u društvo svog uskrslog sina Isusa Krista. Na blagdan Velike gospe brojni vjernici hodočaste u marijanska svetišta, a najpoznatije takvo svetište u Podravini su Molve gdje se slavi i dan općine, ali i dan župe koja nosi naziv Uznesenja blažene djevice Marije.

Brojni vjernici iz okolnih mjesta u Podravini u Molve su se zaputili i pješice hodočasteći, a vrhunac svetkovine bila je svečana procesija sa čudotvornim kipom Majke Božje Molvarske od zavjetne kapelice do župne crkve. Prije toga je služena sveta misa kod zavjetne kapelice, a vodio ju je provincijalni ministar Hrvatske provincije svetog Jeronima, Miljenko Hontić. Nakon procesije je na programu još jedna misa odnosno središnje euharistijsko slavlje koje vodi biskup u miru Ivan Milovan.

U tijeku je proslava i 40. obljetnice postojanja Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Močilama i ujedno 40 godina službovanja prvog župnika mons. Leonarda Markača. Već tradicionalno, hodočasnici su u 9:30 sati krenuli u procesiju od kapele sv. Jožefa na Varaždinskoj cesti do močilske crve. Nakon procesije, od 10:30 sati krenulo je središnje euharistijsko slavlje koje je predvodio biskup mons. Bože Radoš.

Večernji program kreće od 18 sati kada je na redu večernje euharistijsko slavlje koje će predvoditi župnik Župe sv. Ivana Krstitelja iz Koprivničkog Ivanca, vlč. Nikola Bukovčan.

FOTO Nikola Wolf/Dino Šipuš

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

simbol izvrsnosti

Dodijeljeno 26 rektorovih nagrada za najuspješnije studente Sveučilišta Sjever

mažuranićeva i trg mladosti

Dvije staze koje dvije godinu zadaju muke pješacima i biciklistima napokon na redu

Križevcima odobreno 15 milijuna eura za gradnju nove škole

FOTO Nova škola imat će 21 učionicu za 588 učenika u 20 razrednih odjela


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati