Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Umjesto oko 860, odgojiteljice će imati osnovnu neto plaću oko 1300 eura

FOTO/VIDEO Dogovor postignut, ništa od štrajka, rastu plaće u Dječjem vrtiću Križevci

Štrajka u Gradskom vrtiću Križevci ipak neće biti nakon što je danas postignut dogovor između pregovarača i osnivača odnosno Grada Križevaca. Osnivač je na današnjem sastanku pristao na zahtjeve djelatnika vrtića tako da već od lipnja svi djelatnici križevačkog vrtića mogu očekivati veće plaće. I ti bitno veće jer dosadašnja osnovna neto plaća za odgajateljicu s višom stručnom spremom iznosila je oko 860 eura, a ubuduće će ona biti oko 1300 eura neto.

-Zadovoljni smo dogovorom i sretni što je grad pristao na naše zahtjeve. Dogovoreno je da se neće dirati dosadašnji kolektivni ugovor, a štrajk je ovime izbjegnut. Da se nismo dogovorili, štrajk bi počeo od ponedjeljka – kazao je predsjednik pregovaračkog odbora Republičkog sindikata radnika Ivan Majdak, a u pregovaračkom timu bila je i odgajateljica sa 24 godine iskustva rada u vrtiću Dragica Kemenović.

-Dosta nam je podcjenjivanja i omalovažavanja našeg poziva i posla. Sretni smo zbog postignutog dogovora i što na kraju nismo morali u štrajk kako bismo se izborili za ono što nam po zakonu pripada. Nitko od nas nije bio oduševljen idejom štrajka, ali da nismo zaprijetili štrajkom, pitanje je da li bi bilo dogovora – kazala je Kemenović, a o postignutom dogovoru osnivač se oglasio priopćenjem.

-Grad Križevci povećat će plaće zaposlenicima u Dječjem vrtiću Križevci u skladu s novonastalim tržišnim i inflatornim prilikama. To smo učinili vodeći se principima socijalne uključivosti i dijaloga, a bez pritisaka politikantske naravi. Naglašavamo kako od početka pregovaračkog procesa Grad nije dovodio u pitanje legitimna nastojanja djelatnica i djelatnika za izvjesnim povećanjem plaća. Međutim, Grad je zadržao pravo, kao odgovorna administracija, dodatno se konzultirati s ostalim jedinicama lokalne samouprave i pravnom strukom kako ne bi došao u sukob sa zakonskom regulativom, što bi nanijelo štetu ne samo Gradu, već i zaposlenicima Dječjeg vrtića Križevci. Također, bit će potrebno osigurati dodatnih 470 tisuća eura godišnje iz gradskog proračuna, odnosno pola tog iznosa do kraja godine za što je bilo potrebno pripremiti rebalans proračuna za sljedeće Gradsko vijeće – priopćili su iz Grada Križevaca.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI IVANEC

Načelnik Zoran Vrabelj: Vrtić smo izgradili, školu počinjemo graditi, a djece je sve više

slavenaši počeli s pripremama

FOTO Tri igrača na probi, Caimacov odrađuje vojni rok, Đurec novi u stručnom stožeru

[FELJTON] Stoljeće Josipa Manolića, 8. dio

Franjo Tuđman ga je u sukobu oko Bosne žrtvovao u korist hercegovačkog klana

Počela tradicionalna moto utrka

VIDEO Tisuće zaljubljenika u brzinu okupiralo Križevce

Organizirala LOVAČKA STRELJAČKA UDRUGA PREKODRAVLJE

FOTO Prekodravci uživali u druženju, okušali se i u gađanju zračnicom

BROJ KAZNENIH DJELA LANI PAO ZA 30 POSTO, ALI...

Teške ozljede, provale i krađe rastu, policija stala na kraj preprodaji duhana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati