Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PROIZVODNJA KREĆE KRAJEM GODINE

FOTO/VIDEO Franičević: Naša čistilica s pogonom na vodik već sad je tražena diljem svijeta

Tvrtka Rasco iz Kalinovca, jedna od vodećih europskih kompanija u proizvodnji komunalne opreme, napravila je još jedan iskorak u svojoj proizvodnji. U Rascu je tako proizvedena kompaktna čistilica Lynx H2 5000 s pogonom na vodik. Novi proizvod nedavno je uspješno predstavljen na najvećem europskom sajmu komunalne opreme u Njemačkoj, a već sad vlada interes za revolucionarno vozilo kompanije Rasco. Čistilica s pogonom na vodik kruna je 35-godišnjeg poslovanja tvrtke, a odlikuje je i napredna tehnologija i udobnost.

– Na ovom projekt je radio naš tim od 25 inženjera i stručnjaka i u potpunosti je razvijen u našoj kompaniji. Još jednom smo dokazali da je Hrvatska više nego spremna za proizvodnju tehnološki naprednih vozila – ističe Ivan Franičević, predsjednik Uprave Rasca.

Početak proizvodnje vozila, dodaje on, očekuje se krajem godine jer je to razdoblje u kojem su i čistilice najtraženije. Veliki potencijal u Rascu s novim vozilom vide u Španjolskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Australiji jer su to države koje imaju potrebnu infrastrukturu za vozila koje pokreće vodik.

– Možemo reći da je već sad interes za naše novo vozilo dobar, iako smo ga tek prošli tjedan predstavili. Nema sumnje da će nova čistilica biti još jedan iskorak u našem poslovanju te da ćemo i s njom biti prepoznatljivi na tržištima diljem svijeta – kaže Ivan Franičević.

Iako se cijena nove čistilice sa svom dodatnom opremom može popeti i do milijun eura, Franičević je uvjeren da će se dobro prodavati jer se sve razvijenije države okreću zelenoj tranziciji.

– Čistilice koje otprije imamo u ponudi su naišle na dobar odjek na tržištu pa će i ova nova naći svoj put do kupaca. Sad ćemo u potpunosti biti posvećeni ovom projektu. Što se tiče novog investicijskog ciklusa, mogu najaviti da ćemo graditi i novi, osmi pogon, namijenjen isključivo proizvodnji svih naših čistilica, čime ćemo otvoriti minimalno 70 novih radnih mjesta. Isto tako, s ciljem daljnjeg razvoja kompanije nastavljamo stipendirati buduće inženjere koji su naša budućnost, kao i srednjoškolce za zvanja koja su nam potrebna za rad u pogonima – zaključio je Ivan Franičević.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SVAKI DAN PROVODI RADNO

VIDEO Marica (91) prkosi svojim godinama: “Na životu me drži moja motika”

veselo je na travnjaku i okolo njega

FOTO Rečani slave 50 godina kluba, za iduću sezonu najavili pohod prema vrhu ljestvice

DERGEZ TRGOVINE ORGANIZIRALE DERGEZ OBITELJSKI DAN

FOTO/VIDEO Brojni posjetitelji na Karauli uživali u bogatim zabavnim sadržajima

DANI ZAHVALE I ZAJEDNIŠTVA

FOTO Druženjem pomogli potrebitim učenicima i studentima

KONFLIKT U PRIGORJU

Na susjedi slomio drveni kolac jer je pošpricala njegove jabuke. Mora joj platiti 7.000 eura odštete

IZ KRIŽEVACA OTIŠLI GLAVNI NAPADAČ I TRENER

Mladen otišao na Island, Radnik na klupu doveo jako ime s kojim će i dalje pucati visoko


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati