Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Buduće mjesto podrške

FOTO/VIDEO Ministar Marin Piletić otvorio novi Obiteljski centar u Koprivnici

Danas je u Koprivnici otvoren novi Obiteljski centar. Buduće mjesto podrške u sklopu Hrvatskog zavoda za socijalni rad uskoro će i službeno krenuti s radom, a na završnoj konferenciji projekta održanom u koprivničkom kampusu bio je prisutan i sam ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Obiteljski centar mjesto je prvenstveno namijenjeno djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, s problemima u ponašanju, s teškoćama u razvoju, odraslim osobama s invaliditetom, starijim i nemoćnim osobama, žrtvaam obiteljskog nasilja, udomiteljskim obiteljima i drugima.

Usluge koje će pružati uključuju razne programe i savjtodavne usluge koje se odnose na brak, roditeljstvo, obiteljske i artnerske odnose, programe razvoja socijalizacijskih vještina djece i mladih, programu rada u zajednici, podrške roditeljima, edukacijama i promidžbi obiteljskih vrijednosti.

– Koprivnica i Đurđevac mogu biti primjer dobre prakse kako se, kad se male ruke slože, može puno toga napraviti. U priči Mali princ ima jedan citat koji želim podijeliti s vama, a on kaže: “Čovjek je osamljen i među ljudima”. Mi danas pokazujemo kako nitko, nijedan pojedinac ne treba u našem društvu treba biti osamljen te je Obiteljski centar u najmanju ruku prvi koji će to 365 dana u godini ponavljati – rekao je u uvodnom govoru ministar Piletić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 7 milijuna kuna, čime je obnovljena zgrada, dok je opremanje još uvijek u tijeku. Također, osigurano je osoblje za rad kao i dodatno specifično edukacije za rad s korisnicima.

Projekt Obiteljskog centra kao mjesto podrške krenuo je u srpnju 2021. godine, dok je sama izgradnja krenula u ožujku prošle godine te je nedavno završena.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati