Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Proslava dana općine Sveti Đurđ i blagdana Sv. Juraja

FOTO/VIDEO Načelnik Jany: Širimo vrtić, gradimo Dom za starije i imamo najbolje vatrogasce u županiji

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je dan općine Sveti Đurđ, ali i blagdan Sv. Juraja. Bila je to prilika da se rezimira što je učinjeno u proteklih godinu dana u ovoj uspješnoj općini.

Predsjednik općinskog vijeća Damir Grgrec naglasio je da su gotovo sve odluke Općinskog vijeća donesene jednoglasno. Naglasio je da su nastavili sa stipendiranjem učenika i studenata, pomagali mlade obitelji, kao i lokalne poljoprivrednike.

Brojni uzvanici mogli su čuti da se mnogo se radilo u svim segmentima od građenja infrastrukture do razvoja civilnog društva. Tako je realiziran projekt rotora u naselju Hrženica. Ovo prometno rješenje bitno će povećati sigurnost prometa na ovom dosad problematičnom raskrižju, koje spaja Podravinu i Međimurje. Projekt su zajedno realizirali općina i ŽUC.

– Također, uredili smo sportski centar u Luki Ludbreškoj, a radi se o malonogometnom i košarkaškom igralištu, investicija je to LAG-a Izvor uz participaciju Općine Sveti Đurđ. Izgrađena je prilazna cesta prema budućem Domu za dnevni boravak starijih osoba sa smještajnim jedinicama. Inače, radi se o investiciji Općine i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Izgrađena je  javna rasvjeta i produžetak ceste prema romskim naseljima – naveo je Josip Jany, načelnik općine Sveti Đurđ.

Također, nakon dugog niza godina konačno je općini vraćeno parkiralište ispred osnovne škole te se odmah krenulo u realizaciju uređenja, što je dogotovljeno, i to isključivo sredstvima Općine. Odrađeni su i radovi proširenja županijske ceste od rotora u Sv. Đurđ prema Obrankovcu, a taj projekt također su zajednički  financirali općina i ŽUC, a u Karlovcu Ludbreškom postavljeni su prvi semafori u općini za ograničenje brzine kroz naselje.     

Radilo se i na zelenoj energiji i brigi za najmlađe pa je na dječjem vrtiću Suncokret instalirana solarna elektrana, ali i uređen  botanički vrt sa sportskim terenom i igralima. Svakako je velika vijest da općina ide u investiciju proširenja vrtića za još 20 polaznika.

Kako općina brine za najmlađe tako se mnogo truda i novca ulaže kako bi se poboljšao status onih u zlatnim godinama.

– Pred nama je novo investicijsko razdoblje koje je već započelo. Radi se o izgradnji Doma za dnevni boravak starijih osoba sa smještajnim jedinicama, za koji već imamo osiguran sredstva u proračunu za 2024.-2025. godinu. Tu će naći mjesto 50 korisnika ali i 25 zaposlenika – naveo je načelnik Jany.

Načelnik Josip Jany pozvao je saborske zastupnike da se bore za svoj kraj

Mnogo se radi i na obnovih javnih objekata u službi civilnog društva pa je tako raspisana javna nabava za energetsku obnovu krovišta i izrade termofasade na društvenom domu u Sv. Đurđu, ali i za izgradnju novog Vatrogasnog doma u Sesvetama Ludbreškim, kao i za adaptaciju Vatrogasnog doma u Komarnici Ludbreškoj. Vjerojatno imamo najbolje vatrogasce u županiji i uvijek možemo računati na njih, pa zato idemo i u nabavu novog navalnog vozila. Nije zaboravljena niti sportska infrastruktura te će se na svih šest nogometnih terena, instalirati sustavi za navodnjavanje, a u planu je uređenje malonogometnog terena u Karlovcu Ludbreškom s gumenom podlogom.

Načelnik Jany najavio je još projekata, ali i istaknuo važnost rada budućih saborskih zastupnika iz ovog kraja, te naglasio njihovu obavezu da dovodu do realizacije važnih projekta za ovaj kraj.

– Očekujem nastavak dobre suradnje s Varaždinskom županijom, saborskim zastupnicima, HEP-om. Hrvatskim vodama, a posebice s ŽUC, te bi posebno pohvalio direktora Tomislav Osonjačkog. Konačno se opet aktualizirala investicija aglomeracije pa očekujemo i realizaciju te kapitalne investicije. Nadam se  da će se realizirati i projekti važni za naš kraj, a to je podravska magistrala, kvota iskopa šljunka, kao i cesta uz Dravu od Malog Bukovca do spoja na autocestu. Vidimo da se u nekim drugim krajevima mnogo ulaže u prometnu infrastrukturu, ovo kod nas su sitnice. Kopa se šljunak, a za općine ostaju samo šteta. Sad je na vama saborski zastupnici da to promijenite – istaknuo je načelnik Jany, koji je istaknuo da općina nije povećavala porez na dohodak, pa tako mještani od početka godine imaju veću plaću i smanjena je cijena vrtića za 10 posto.

–  Svakako bih se na kraju zahvalio djelatnicima općine, i općinskim vijećnicima za predan rad  i bez njih to sve ne bi bilo moguće – naveo je Jany.    

Osim svečane sjednice u sklopu proslave organizirano je mnoštvo događaja u koje se su uključile razne udruge i pojedinci, tako da su mještani Svetog Đurđa imali priliku uživati  raznovrsnom programu i sadržaju.   

Prisutnim su se obratili i zamjenica župana Varaždinske županije, Silvija Zagorec, koja je navela da općina Sveti Đurđ može uvijek računati na pomoć i podršku županije.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

[BITKA ZA KOKOŠI] Spor između udruge i saveza oko priznanja zahtjeva za izvornost pasmine ne prestaje unatoč odbačenim kaznenim prijavama

Milan Mišir: “Poginut ću ako treba, ali ću kukmicu vratiti u Križevce”

SVEČANOST

FOTO Đurđevački osnovci proslavili Dan škole

Uskoro ih neće biti, pa nek' o njima barem ostane sjećanje na internetu

VIDEO Koprivnički profesor geografije biciklom obišao 37 sela u kojima živi manje od 50 ljudi

MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo je najmoćniji prirodni antibiotik: Za pripremu su vam potrebna samo dva sastojka

USKORO NATJEČAJ ZA RAVNATELJA BOLNICE, MATO DEVČIĆ RAZMIŠLJA O TREĆEM MANDATU:

“Skratit ćemo liste čekanja, urediti bolničku ljekarnu i objekt na Šoderici”

PANONSKA AVANTURA

FOTO/VIDEO Vožnjom kanuom i lađom po Dravi pomogli Udruzi Plava krila


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati