Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
tu, među nama

FOTO/VIDEO Nakon svinje od pola tone, Martin je uzgojio bikove koji teže tonu!

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Farmer Martin Dolenec iz Virja ispraksirao se u uzgoju pravih kapitalaca. Nakon što je početkom godine uspio ugojiti svinjče teško pet stotina kilograma, sada je uzgojio junce teške tonu.

– Fali im dva mjeseca da bi napunili dvije godine, a ispod dva ljeta moraju biti jer u tom slučaju više ne bi bili junetina, nego govedina. Jedva sam našao kupce za ova dva mlada bika, neki su mi prigovarali da su preveliki, no uspio sam pronaći jednog spremnog da ih preuzme – otkrio je ovaj sposobni uzgajivač stoke iz Virja koji ističe da je tajna u dobroj volji.

– Rekorder među mladim bikovima do sada je težio oko 1020 kilograma, a ni ova dva ne zaostaju puno, možda tek koju kilu. Tajna je u volji, ali i u tome što su dugo sisali i pili mlijeko. Otkako znam za sebe bavim se uzgojem stoke, a pretpostavljam da ću s kravama i umrijeti. Trenutačno u štali imam tri krave, a dok sam ih nekada držao zbog mlijeka, sada ih isključivo uzgajam za meso – kazao je Dolenec i priznao da nije nimalo lako manevrirati s ovakvim grdosijama.

– Možda izgledaju mirno, ali potegnuli bi te dok ne gledaš. Znaju biti zločesti i ne puštam ih van iz štale jer tko bi ih poslije uhvatio i vratio natrag. Dogodilo se da bi me krava ili june ponekad opandrčilo, ali ništa strašno. Ne bojim se ja njih, ne boje se oni mene, a ionako nam se putevi uskoro razdvajaju pošto odlaze k novim vlasnicima – zaključio je Dolenec.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

Sudarila se dva auta, Honda sletjela u polje kukuruza

PRIPREMA SE NATJEČAJ ZA OBNOVU ULICE KOJA KOLODVOR SPAJA S CENTROM GRADA

Dvosmjerna Starčevićeva s rotorom u dvije faze, novo ruho dobit će i Ivanjska

OLUJNO NEVRIJEME NAPRAVILO VELIKU ŠTETU

Župan donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode tuča na području tri općine


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati