Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PROSLAVLJEN DAN OPĆINE KLOŠTAR PODRAVSKI

FOTO/VIDEO Pavlović: Naša Općina je veliko gradilište, provode se projekti vrijedni 32 milijuna eura

Općina Kloštar Podravski svečanom je sjednicom Općinskog vijeća, kojoj su prisustvovali i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić i počasni građanin Općine general Mladen Markač, proslavila Dan Općine. Siniša Pavlović, načelnik Općine osvrnuo se na ostvarene i planirane projekte te naglasio kako je cijelo područje Općine pretvoreno u veliko gradilište.

– Trenutno se na našem području provode projekti vrijedni 32 milijuna eura. U punom jeku su radovi na projektu aglomeracije, a investicijom vrijednom 14,5 milijuna eura sva će naselja dobiti kanalizacijsku mrežu. Počela je i izgradnja tržnice koja će imati i hladnjače tako da ćemo postati i centar za povrtlare, a po toj poljoprivrednoj proizvodnji smo prepoznatljivi – istaknuo je Pavlović.

Paralelno s radovima na projektu aglomeracije, dodao je Pavlović, uređuju se nogostupi u ulicama u kojima su položene cijevi. Ulagalo se i u obnovu društvenih domova u svim naseljima, u Kozarevcu je izgrađen kružni tok, a cestovno – pružni prijelazi dobili su toliko čekane rampe.

– U tijeku je i obnova željezničke pruge na dionici do Pitomače. Neizostavne su bile investicije i u sportsku infrastrukturu, kao i u predškolski odgoj. U planu je novo proširenje vrtićkih kapaciteta jer su nam mlade obitelji na prvom mjestu – kaže Siniša Pavlović.

Nastavljena je i provedba projekta Zaželi, a u četvrtoj fazi zaposleno je 20 gerontodomaćica, dva koordinatora i projektni asistenti koji su zaduženi za brigu o 120 starijih i nemoćnih osoba.

– Među prioritetnim projektima je izgradnja Doma za starije i nemoćne osobe i očekujemo da će u ovoj godini krenuti njegova realizacija. Najznačajniji projekt za Općinu su Terme Kloštar Podravski za koji smo ishodili građevinsku dozvolu i koji je dio sporazuma Sjever pa nema bojazni da se neće osigurati sredstva za njegovu realizaciju. S termama će živnuti turizam i gospodarstvo na našem području, a računamo i na geotermalne potencijale koji će se zasigurno odraziti na punjenje općinskog proračuna. To će nam omogućiti da širimo poticajne mjere za naše mještane, kao i da možemo sami realizirati kapitalne investicije. Ravnomjeran razvoj svih naselja naš je prioritet, a brojni projekti čija je realizacija u tijeku potvrđuju da su nam nit vodilja prijedlozi i zahtjeva mještana – zaključio je Siniša Pavlović.

Ivan Anušić čestitao je Kloštranima Dan Općine i najavio da će Vlada poduprijeti projekt Terme Kloštar Podravski i iskorištavanje geotermalnih potencijala.

– Svaka općina ima svoju svrhu i da ih nema onda ne bi bilo ni realizacije projekata kakvi se provode u Kloštru Podravskom, ali i u cijeloj Hrvatskoj. Moja podrška je neupitna za projekte Općine Kloštar Podravski i vjerujem da će se svi planovi provesti u djelo – naglasio je Ivan Anušić.

Svečanost je načelnik prijateljske Općine Jasenice Stipe Vulić iskoristio da kao poklon Siniši Pavloviću uruči dres Ivana Perišića jer mu je kloštranski kolega lani poželio, kao vatrenom Hajdukovcu, da Hajduk osvoji titulu prvaka.

– Nismo osvojili titulu prvaka, ali za želju je načelnik zaslužio poklon, a mi vjerujemo da je iduća sezona naša – rekao je Stipe Vulić.

FOTO/VIDEO Đuro Grčić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI IVANEC

Načelnik Zoran Vrabelj: Vrtić smo izgradili, školu počinjemo graditi, a djece je sve više

slavenaši počeli s pripremama

FOTO Tri igrača na probi, Caimacov odrađuje vojni rok, Đurec novi u stručnom stožeru

[FELJTON] Stoljeće Josipa Manolića, 8. dio

Franjo Tuđman ga je u sukobu oko Bosne žrtvovao u korist hercegovačkog klana

Počela tradicionalna moto utrka

VIDEO Tisuće zaljubljenika u brzinu okupiralo Križevce

Organizirala LOVAČKA STRELJAČKA UDRUGA PREKODRAVLJE

FOTO Prekodravci uživali u druženju, okušali se i u gađanju zračnicom

BROJ KAZNENIH DJELA LANI PAO ZA 30 POSTO, ALI...

Teške ozljede, provale i krađe rastu, policija stala na kraj preprodaji duhana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati