Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
LJEKARNA KOPRIVNICA UVELA AUTOMATIZIRANI SUSTAV ZA UPRAVLJANJE SKLADIŠTEM LIJEKOVA

ŽUPANIJA KONTINUIRANO UNAPRJEĐUJE ZDRAVSTVENI SUSTAV I KVALITETU ZDRAVSTVENE USLUGE

Županijska Ljekarna Koprivnica prva je javna ljekarna na području Koprivničko-križevačke županije koja će imati automatizirani sustav za upravljanje skladištem lijekova s računalnim upravljanjem i robotskom rukom, a riječ je o projektu vrijednom 215.068,69 eura s PDV-om.

Koprivničko-križevačka županija treća je županija u Hrvatskoj koja je uvela ovakav sustav u županijsku javnu zdravstvenu ustanovu (odmah iza Varaždinske i Splitsko-dalmatinske županije), dok u nekoliko drugih gradova u Hrvatskoj postoje slični sustavi, ali su oni rezultat investicija u privatnom sektoru, kazala je na otvorenju ravnateljica Ljekarne Koprivnica Irena Hadelan.

Župan Koren čestitao je na projektu te kazao kako je Županija bila odlučna u njegovu provođenju.

Uvjeren sam da smo donijeli dobru odluku i da će ovaj moderan sustav uvelike olakšati i unaprijediti rad ljekarnika. Osim izuzetnog tehnološkog iskoraka, ovo može poslužiti i kao dobra promocija, ali i potvrda da Županija kontinuirano unaprjeđuje zdravstveni sustav u svim segmentima te širi djelokrug i kvalitetu zdravstvene usluge, poručio je župan.

Ljekarne Koprivnica napravile su velik tehnološki iskorak

Uvođenjem ovog sustava ljekarnicima će se uvelike olakšati rad i omogućiti više vremena za razgovor i savjetovanje pacijenata, smanjiti mogućnost pogreške kod izdavanja, olakšati rad farmaceutskom tehničaru oko punjenja i kontrole rokova i slično. Predsjednik Upravnog vijeća Dragutin Korošec istaknuo je kako je robotizirani sustav u potpunosti prilagođen prostoru te da Ljekarna prati trendove i radi po najvišim svjetskim normama.

Automatizirano skladište će uvelike olakšati rad ljekarnika

Uz uvođenje sustava izvršeni su i radovi na prostoru za montažu automatiziranog skladišta vrijedni 17.200 eura te je tako napravljen otvor na zidu kod ulaza u ljekarnu kako bi se robot i njegov rad vidio sa stepenica, uvedene su nove instalacije i konekcija na ljekarnički program za izdavanje lijekova, uvedena je i nova klimatizacija prostora, koja uključuje i održavanje i elektronsku kontrolu temperature u robotiziranom skladištu i ostalim prostorijama ljekarne, a u planu je i zamjena postojećih pultova za izdavanje lijekova koji će se zamijeniti funkcionalnijim pultovima otvorenijima za kontakt s pacijentima.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

doslovno se nalaze u škripcu

Udruge nemaju adekvatne prostore i za to krive Grad

đurđevački limitator

Lepo je biti penzioner!

TRANSFERA K'O U PRIČI, TUCAKOVIĆ OSTAO BEZ STOPERA LISJAKA I PETIKE

“Sin vjetra” u Koprivnici, Križevčani s osam novih lica kreću u obranu prvog mjesta

PRIJEVARA U TIJEKU

Konzum objavio važno upozorenje za sve građane

Prelazak preko pruge od danas je puno sigurniji

FOTO/VIDEO U promet pušten željezničko – cestovni prijelaz u Kloštru Podravskom

vječiti hrvatski derbi

Obrvan želi novi skalp Lokomotive: Prednost je velika, ali curama sam rekao da je cilj isključivo pobjeda

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati