Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
OTVORENO ŠKOLSKO – SPORTSKO IGRALIŠTE U KALINOVCU

FOTO/VIDEO Sobota: Djeca i mladi sad imaju idealne uvjete za sportske aktivnosti i rekreaciju

U Kalinovcu je svečano otvoreno novouređeno vanjsko sportsko igralište Osnovne škole Ivan Lacković Croata. Igralište su, uz školarce, otvorili župan Darko Koren i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota, a blagoslovio ga je kalinovački župnik Ivica Gladoić. Otvorenje je priređeno u sklopu proslave Dana škole i obilježavanja Dana sporta pa su za školarce priređena i prigodna natjecanja.

U uređenje igrališta površine 1567 četvornih metara uloženo je 190.000 eura od čega je Županija izdvojila 70.000, Općina Kalinovac 63.000, dok je preostalih 58.000 osigurano kroz potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

– S ovom investicijom završena su ulaganja u školsku infrastrukturu. Prije 15 godina izgrađena je nova školska zgrada, prije tri godine otvorena je sportska dvorana, a sad je uređeno i vanjsko sportsko igralište. Djeca i mladi sad imaju idealne uvjete za sportske aktivnosti i rekreaciju. Uz igralište je uređen i park za obiteljska druženja koji ćemo naknadno opremiti klupama te posaditi još stabala – kaže Darko Sobota.

Ova investicija, dodao je načelnik, još je jedna potvrda da su za općinu prioritet ulaganja vezana uz najmlađe mještane i mlade obitelji.

– U ovoj godini smo u proračunu osigurali dodatnih 10.000 eura za našu školu. Ne računajući ulaganja u infrastrukturu svake godine dajemo sredstva za nabavu nastavnih sadržaja pa je tako lani izdvojeno 7500 eura, preklani 17.500, a u 2021. godini 13.000 eura – rekao je Darko Sobota.

Župan Darko Koren pohvalio je Općinu koja redovito podupire investicije u školstvo na svom području te naglasio i odličnu suradnju na ostalim projektima. Mirjana Bazijanec, ravnateljica Osnovne škole Ivan Lacković Croata se, pak, u ime svih učenika i djelatnika zahvalila na još jednoj vrijednoj investiciji s kojom se kalinovačka škola može pohvaliti da ima uvjete bolje nego puno veće sredine i gradovi.

FOTO/VIDEO Đuro Grčić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

GRADSKI VIJEĆNICI BEZ RASPRAVE USVOJILI JEDAN OD NAJVAŽNIJIH GRADSKIH DOKUMENATA

U prostornom planu istočna obilaznica, nova pruga i dvije gospodarske zone

RADNO ISKUSTVO NIJE VAŽNO

Prehrambena kompanija traži 15 mehaničara

KREŠIMIR HABIJANEC POSAO ĆE OBAVLJATI VOLONTERSKI

HGK Županijska komora Koprivnica ima novog predsjednika

SEDMORICA MALOBUKOVČANA NA POVIJESNOM RIJEČNOM PUTU

Preplovit će 300 kilometara kako bi na Ovčari položili vijence za sve koji su izgubili život u Domovinskom ratu

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U PRIGORJU

VIDEO Darinku je ubio bik od 700 kilograma: “Našla sam mamu kako bespomoćno sjedi pokraj štale, drugi dan je umrla u bolnici”

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Teška prometna nesreća u Koprivnici. Motociklist prevezen u bolnicu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati