Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TRAŽI IZGRADNJU VODOVODA

FOTO/VIDEO Branko: Žalosno je da u 21. stoljeću po vodu idem karnistrima

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Branko Knezek iz Subotice Podravske, naselja na području općine Rasinja, godinama bezuspješno traži da se do njegova imanja u Ulici Gornji breg izgradi vodovodna mreža. Prije sedam godina u potrazi za mirnijim životom kupio je vikendicu u Gornjem bregu koja je postala njegov dom pa mu je zbog toga od životnog značaja i priključak na vodovodnu mrežu. I njegovi međaši koji svakog vikenda borave u svojim vikendicama zainteresirani za priključak na vodovod, no bez obzira na to, ističe Branko, KC vode i Općina Rasinja još uvijek nisu pokazale interes da se i na tom području povuče mreža. Vodovod je izgrađen do samog ulaza u Gornji breg i potrebno je izgraditi 500-injak metara vodovodne mreže.

Branko Knezek muku muči s vodoopskrbom

– Uputio sam brojne dopise Općini i KC vodama, a čak sam se obratio i pučkoj pravobraniteljici jer smatram da svako kućanstvo treba imati mogućnost priključka na vodovodnu mrežu – ističe Branko Knezek.

Stalno je, dodaje on, prisiljen po vodu odlaziti na izvorište u Rasinju. Vodu prvo puni u kanistre, a potom u spremnik od 1200 litara koji je kupio.

– U auto mi ne stane puno kanistra pa da bih napunio spremnik, moram i po deset puta odlaziti u Rasinju. Prije sam kanistre punio po grobljima gdje je bilo pipa, a sad su mi sumještani otkrili da postoji izvor u Rasinji. Nepojmljivo je da se u 21. stoljeću na takav način moram opskrbljivati vodom. Jedino što tražim je da se izgradi mreža, a već sad nas tu u Gornjem bregu ima šestero koji bismo se priključili na mrežu – zaključio je Branko Knezek.

U KC vodama ističu kako se Branko Knezek obratio njima i Općini Rasinja sa zamolbom da se produlji vodoopskrbna mreža do Gornjeg brega.

– Da bi se omogućilo priključenje na toj lokaciji ,potrebno je izgraditi javnu vodoopskrbnu mrežu u dužini od 450 metara. Takav zahvat u prostoru moguće je provesti samo na osnovi glavnog projekta i građevinske dozvole – navode u KC vodama.

Osim toga, dodaju, potrebno je osigurati i financijska sredstva za izgradnju produžetka vodovodne mreže.

– Kad Općina osigura financijska sredstva, Koprivničke vode provest će investiciju, ishodit će potrebne dozvole i izvesti produljenje vodoopskrbne mreže do lokacije Gornji breg 143, Subotica Podravska, odnosno do svih kuća u tom području. Na području općine Rasinja u tijeku je provedba natječaja za izvođača radova za izgradnju sekundarne vodoopskrbne mreže jugoistočnog djela općine Rasinja, naselja Prkos, Veliki Grabičani, Veliki Poganac, Ludbreški Ivanac, Radeljevo Selo, Ribnjak i Donja Rijeka, u duljini od 21.270 metara uz financiranje kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti. Izgradnjom predmetne vodoopskrbne mreže omogućit će se priključenje za 500-tinjak stanovnika tog područja.

Zaključno, na području općine Rasinja rješava se problematika pitke vode za stanovništvo, trenutno u obimu u kojem to dopušta dostupnost financijskih sredstava Općine Rasinja – odgovorili su nam u KC vodama.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

EKSPLOZIJA PLINSKE BOCE UNIŠTILA IM SVE ŠTO SU CIJELI ŽIVOT GRADILI

VIDEO Dragica: “Hoću samo svoju hižu, nikaj drugo mi ne treba, nikakvo bogatstvo!”

TU, MEĐU NAMA

FOTO/VIDEO Marijan Fuček jedini u Hrvatskoj izrađuje cimbule

Izbjegnuta tragedija

UPRAVO Muškarac vozilom sletio u kanal pun vode, spasili ga u zadnji čas

KANLIZACIJA JE ZAVRŠENA, PROČISTAČ DO KRAJA GODINE

Privodi se kraju projekt vrijedan 35 milijuna eura

Pokidao limeni krov

FOTO Jak vjetar oštetio Palaču pravde

BURAN VIKEND U ŽUPANIJI

Osam kaznenih djela, prometna s ozlijeđenima i požar

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI