Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MJEŠTANI GODINAMA ČEKAJU PJEŠAČKU STAZU

FOTO: Vrlo prometna ulica puna je djece. Roditelji ih se boje same pustiti na cestu

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Ulica Radnički dol vrlo je frekventna gradska prometnica koja spaja dva prigradska naselja s gradom, a zbog njene duljine i konfiguracije, automobili se tuda često voze velikim brzinama. No u toj ulici nema pješačko-biciklističke staze, a mještani upozoravaju da je ona prijeko potrebna.

– Srećom, u ulici ima mnogo djece, ali roditelji ih se boje same pustiti u školu. Živim ovdje već 40 godina i već smo u nekoliko navrata dobili obećanje da će ulica dobiti stazu. No nje nema ni na vidiku. Stanje je sad još gore jer je ulica raskopane zbog aglomeracije te je prometovanje još opasnije – navela je mještanka Radničkog dola.

Uz to, treba spomenuti da je ulica bila poprište prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, a ta činjenica još više muči građane koji se boje da opet ne dođe do nekakve tragedije. Ulica je trenutačno zatvorena za sve osim za stanare i dostavu, ali kad dođe novi asfalt automobili će opet juriti prometnicom. Osim toga, sporna je ulica pretežito ravna, no postoji jedan posebno problematičan zavoj na kojeg vozači dolaze velikim brzinama te je to mjesto posebno opasno za pješake i bicikliste. Građani su već nekoliko puta na Gradsko vijeće slali upite i zamolbe za izgradnjom pješačko-biciklističke staze, za posebnom regulacijom prometa na spomenutom zavoju, ali i boljom javnom rasvjetom. No do sad nije bilo reakcija. Kako izgleda, mještani Radničkog dola morat će se još malo strpjeti, jer planova za te radove još nema.

– U ulici Radnički dol u tijeku su radovi u sklopu projekta aglomeracije Križevci, a po završetku radova, prometnica će se vratiti u prvobitno stanje. Grad Križevci u ovom trenutku u proračunu nema osigurana sredstva za izgradnju pješačko-biciklističke staze u spomenutoj ulici, no s obzirom na uspješnost grada u osiguravanju sredstava za izgradnju ovakvih staza duž grada, svakako ćemo gledati da prijavimo izgradnju staze u spomenutoj ulici kada se pojavi kakav natječaj – odgovorili su nam u gradskoj upravi. Što se tiče javne rasvjete, obećali su da će se napraviti izvit te eventualna poboljšanja gdje je to potrebno.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Svoju je štalu pretvorio u galeriju

VIDEO Pero: “Boli me što Đurđevac nije htio prihvatiti moju donaciju”

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali

VELIKI JUBILEJ

FOTO Ivan Tambolaš proslavio svećenički zlatni pir: Bog nas voli onakve kakvi jesmo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati