Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Počela najslađa manifestacija u županiji

FOTO Vrtićarci i osnovnoškolci natjecali se u pravljenju kolača, sve ‘začinili’ mladi folkloraši i tamburaši

Počela je najslađa manifestacija u županiji, Virovska prkačijada. To je već osmo izdanje prvog europskog festivala malih tradicijskih kolača, a kao i uvijek, program je započeo Vrtićkom virovskom prkačijadom i Malom virovskom prkačijadom, natjecanjem učenika vrtića i osnovnih škola središnje Podravine.

U Maloj virovskoj prkačijadi natjecali su se učenici sedam osnovnih škola: Ferdinandovca, Novog Virja, Đelekovca, Gole, Kunovca, Rasinje i, naravno, domaćina iz OŠ Franje Viktora Šignjara Virje. Na otvorenju manifestacije nastupili su mali folkloraši i tamburaši iz Virja, a potom su se na spravljanje kolača bacili učenici četvrtih razreda sa svojim nastavnicama. Prije toga, Malu prkačijadu otvorio je načelnik Općine Virje Mirko Perok i zahvalio svima koji od početka podržavaju i posjećuju najpoznatiju virovsku manifestaciju.

– Čeka nas prekrasno trodnevlje tijekom kojeg ćemo se veseliti slasticama i uživati u brojnim delicijama. S našom manifestacijom upoznao sam i ministricu turizma Nikolinu Brnjac i cijela priča ju je oduševila – kazao je Perok, dok je inicijator i autor Virovske prkačijade Stjepan Odobašić otkrio što ga je to ponukalo da pokrene cijelu ovu priču.

– Iznimno sam emotivan kad vidim ovoliko mladih i djece jer odmah se sjetim svog djetinjstva kada smo odlazili na vjenčanja. Tada su nas kao djecu najviše privlačili baš prkači kojih bismo se najeli i prije nego što je krenula sama svadba, a roditelji su nas čudno gledali kad nismo mogli jesti glavno jelo. Sretan sam što među mladima i danas postoji takvo zanimanje za našu tradiciju – istaknuo je Odobašić, dok su se gostima obratili i ravnateljica OŠ Virje Marica Cik Adaković, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Stručno – organizacijskog povjerenstva Dražen Đurišević, koji je ujedno predsjednik Udruge „Renato – Kuhari bez granica“ te dugogodišnji gost Prkačijade, kao i Armenac Sarkis Yacoubian koji je iz svoje zemlje poveo ekipu kuhara i oni će u subotu pripremati tradicijske kolače Armenije.

Sutra, odnosno u subotu, pod šatorom na Trgu Stjepana Radića predviđen je cjelodnevni program i brojna predavanja, stručne radionice i degustacije, a program se nastavlja i u nedjelju. Na istom mjestu će se večeras (petak, 19. svibnja) od 19 sati održati i promocija ugostiteljskih zanimanja u sklopu koje će se predstaviti učenici srednjih ugostiteljskih škola uz mentorstvo Zlatka Sedlanića iz Podravke, dok će edukativnu radionicu pripreme glazure od čokolade voditi Dragica Lukin. 

FOTO: Stjepko Gambiroža

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SULUDI PERFORMANS U TRGOVAČKOM CENTRU "KOŠTAO" JU 240 EURA

Jadranka je zakucala mobitel u pod te ga rukama prepolovila. Razlog je krajnje bizaran

parcela na kojoj će se graditi vrtić mještanima zadaje glavobolju

Mještani: “Neka poruše staru šupu i počiste nered. Životinje nam ulaze u dvorišta!”

Vratite ga u najbliži prodajni centar

Plodine iz prodaje povlače prehrambeni proizvod i svim kupcima vraćaju novac

PROMETNA NESREĆA NA VESELOM BREGU

Sudarila se dva automobila u vinogradu. Ima ozlijeđenih

POTVRĐENA OTPUŽNICA PROTIV SUPRUŽNIKA, OČUH TVRDI DA JE DJEČAK KRIV ZA SVE:

Vatrogasci su ga dolazili skidati s drveta, a policija smirivati zbog divljanja i razbijanja

Otkriveni komadići plastike

Spar iz prodaje povlači jedan hrvatski proizvod. Kupcima će novac vratiti i bez računa


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati