Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Počela sezona žetve

FOTO Zapalila se balirka, vatrogasci ugasili požar

Žetvena sezona i visoke ljetne temperature su počele, a time i povećana opasnost od požara.

Vatrogasci DVD-a Rasinja već su tako imali prvu intervenciju nakon što se prekjučer u popodnevnim satima na polju zapalila balirka. Brzom intervencijom spriječeno je daljnje širenje požara i vatra je ugašena.

Zapovjednik VZG-a Koprivnica izdao je zapovijed o početku pasivnog dežurstva od 12. srpnja u svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima na području grada. Zadatak DVD-ova je da naprave popis svojih članova za dežurstva po datumima gdje uz ime i prezime stoji kontakt osobe koja je dežurna i kojoj se mještani mogu javiti u slučaju potrebe. Tijekom dana dežurni vatrogasci vozilima obilaze polja gdje se obavlja žetva i ukazuju na eventualne nepravilnosti. Dežurstva će trajati ovisno o vremenskim prilikama i trajanju žetve u našem kraju.

Osobe koje upravljaju kombajnima, traktorima i strojevima za baliranje slame posebnu pozornost moraju obratiti na ispravnost tih strojeva, odnosno provjeriti da nema iskrenja, curenja ulja ili goriva jer zbog visokih temperatura može doći do samozapaljenja. Obavezno je na takvim strojevima imati protupožarne aparate za početno gašenje požara i to postavljene na vidljivim mjestima.
Vatrogasna zajednica grada Koprivnice poziva sve građane da budu posebno oprezni jer je u ljetnim mjesecima mogućnost požara izraženija nego u ostalim mjesecima. Svi oni koji zamijete požar moraju u najkraćem mogućem roku obavijestiti vatrogasce na broj telefona 193 ili 112 kako bi se što prije započelo s gašenjem te kako bi šteta od požara bila što manja.

FOTO Facebook

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti

Već drugi dan su probali što su napravili

FOTO Prvašići iz Podravskih Sesveta na nastavi domaćinstva učili su kako kiseliti krastavce

Raspisan je javni poziv

Ova općina za svako novorođenče jednokratno isplaćuje tri tisuće eura

Mališani iz Molvi istaknuli su se super rezultatima

FOTO Načelnik ugostio male olimpijce

ZBOG NADVOŽNJAKA I NEMARA RADNIKA IMAJU VELIKE PROBLEME

VIDEO Stanari ogorčeni: “Da se žaba popiša mi već plivamo, po dvorištima nam plutaju fekalije”

Završen je proces dubinskog snimanja

Podravka poslala obvezujuću ponudu za tvrtke iz poljoprivrednog sektora Fortenove


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati