Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Počela sezona žetve

FOTO Zapalila se balirka, vatrogasci ugasili požar

Žetvena sezona i visoke ljetne temperature su počele, a time i povećana opasnost od požara.

Vatrogasci DVD-a Rasinja već su tako imali prvu intervenciju nakon što se prekjučer u popodnevnim satima na polju zapalila balirka. Brzom intervencijom spriječeno je daljnje širenje požara i vatra je ugašena.

Zapovjednik VZG-a Koprivnica izdao je zapovijed o početku pasivnog dežurstva od 12. srpnja u svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima na području grada. Zadatak DVD-ova je da naprave popis svojih članova za dežurstva po datumima gdje uz ime i prezime stoji kontakt osobe koja je dežurna i kojoj se mještani mogu javiti u slučaju potrebe. Tijekom dana dežurni vatrogasci vozilima obilaze polja gdje se obavlja žetva i ukazuju na eventualne nepravilnosti. Dežurstva će trajati ovisno o vremenskim prilikama i trajanju žetve u našem kraju.

Osobe koje upravljaju kombajnima, traktorima i strojevima za baliranje slame posebnu pozornost moraju obratiti na ispravnost tih strojeva, odnosno provjeriti da nema iskrenja, curenja ulja ili goriva jer zbog visokih temperatura može doći do samozapaljenja. Obavezno je na takvim strojevima imati protupožarne aparate za početno gašenje požara i to postavljene na vidljivim mjestima.
Vatrogasna zajednica grada Koprivnice poziva sve građane da budu posebno oprezni jer je u ljetnim mjesecima mogućnost požara izraženija nego u ostalim mjesecima. Svi oni koji zamijete požar moraju u najkraćem mogućem roku obavijestiti vatrogasce na broj telefona 193 ili 112 kako bi se što prije započelo s gašenjem te kako bi šteta od požara bila što manja.

FOTO Facebook

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Mi bi prije kupili kajdanku Olivera Dragojevića neg Rogatog konja?

LIJEK ZA UGODAN I ZDRAV ŽIVOT

Novi termini vježbi u vodi za zlatnu dob

ROMAN SOVIĆ, VODITELJ ŠKOLE NOGOMETA O LOŠIM REZULTATIMA MLADIH SLAVENAŠA

“Uskoro ćemo imati bolesne mlade ljude ako se svi ne pozabavimo fenomenom modernih tehnologija”

Budite oprezni

Znamo kuda će ove subote ići divlje svinje

POTRAGA SE NASTAVLJA

FOTO Nestala starija žena, traži je stotinjak ljudi, u potragu uključeni i naši HGSS-ovci

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

Upišite pojam koji želite pretraživati