Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
staza s južne strane sužena, grade novi pješački prijelaz

FOTO Zbog gradnje novog trgovačkog centra proširuje se ulica

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

U redakciju Podravskog lista protekli se tjedan javio jedan čitatelj iz Koprivnice koji je ukazao na opasnost nove pješačke staze u Marofskoj ulici, pored mjesta gdje se gradi Eurospinov trgovački lanac. S obzirom na to da se tamo proširuje cesta radi „skretača“ na parkiralište Eurospina, čini mu se kako je pješački prijelaz sužen i da će promet sada biti vrlo blizu staze, ali i kuća. Također, dodaje, kod izlaza iz Svilarske odmah je i pješački prijelaz na drugu stranu prometnice pa ga brine sigurnost pješaka.

U Gradu Koprivnici doznajemo kako se u Marofskoj ulici trenutno radi na gradnji lijevog skretača gledajući u smjeru Ulice M. P. Miškine.

– Glavni smjerovi Marofske zadržat će se u postojećoj širini prometnih traka. Postojeći pješački prijelaz se ukida i izvodi se novi – potvrdili su u Gradu za zebru koja je na izlazu iz Svilarske prema novom trgovačkom centru.

Kako navode u gradskoj upravi, pješačka staza sa sjeverne strane Marofske ulice, dakle ona uz novi trgovački centar, bit će uređena i prilagođena upravo zbog izgradnje lijevog skretača, a sve prema važećoj zakonskoj regulativi.

– Kod novog pješačkog prijelaza ide nova horizontalna i vertikalna signalizacija s taktilnim elementima.Uz kolni priključak na Marofsku ulicu, parcela će imati i kolni priključak na ulicu Mihovila Pavleka Miškine – ističu u Gradu.

Pitali smo i hoće li se možda na tom dijelu morati na neki način usporiti promet ili osigurati sigurniji prijelaz preko prometnice.

– Gradnjom nove poslovne građevine (trgovačkog centra, op.a.) ne očekujemo povećanje prometnog opterećenja te neće biti potrebe za promjenom rada semafora – navodi Hrvoje Ružić iz Odnosa s javnošću Grada Koprivnice.

Podsjetimo, radovi na Eurospinu, osmom velikom trgovačkom centru u Koprivnici, u punom su jeku, počeli su potkraj svibnja ove godine, a već se mogu vidjeti obrisi novog objekta. Izvođač radova je križevački Radnik, a kako stvari stoje otvorenje se možda očekuje već ove godine. Radi se o talijanskom lancu koji u našoj županiji već ima centar u Križevcima, a na policama će biti više od 2500 artikala prehrambenih i ostalih proizvoda vlastitih robnih marki.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

ROMAN SOVIĆ, VODITELJ ŠKOLE NOGOMETA O LOŠIM REZULTATIMA MLADIH SLAVENAŠA

“Uskoro ćemo imati bolesne mlade ljude ako se svi ne pozabavimo fenomenom modernih tehnologija”

Budite oprezni

Znamo kuda će ove subote ići divlje svinje

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

TRAGOVA NASILNE SMRTI NEMA

Umirovljenik (74) upao u potok dubine jedan metar. Utopio se

podravski na mjestu događaja

FOTO Težak sudar dvaju vozila, jedna osoba ozlijeđena

Upišite pojam koji želite pretraživati