Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
staza s južne strane sužena, grade novi pješački prijelaz

FOTO Zbog gradnje novog trgovačkog centra proširuje se ulica

U redakciju Podravskog lista protekli se tjedan javio jedan čitatelj iz Koprivnice koji je ukazao na opasnost nove pješačke staze u Marofskoj ulici, pored mjesta gdje se gradi Eurospinov trgovački lanac. S obzirom na to da se tamo proširuje cesta radi „skretača“ na parkiralište Eurospina, čini mu se kako je pješački prijelaz sužen i da će promet sada biti vrlo blizu staze, ali i kuća. Također, dodaje, kod izlaza iz Svilarske odmah je i pješački prijelaz na drugu stranu prometnice pa ga brine sigurnost pješaka.

U Gradu Koprivnici doznajemo kako se u Marofskoj ulici trenutno radi na gradnji lijevog skretača gledajući u smjeru Ulice M. P. Miškine.

– Glavni smjerovi Marofske zadržat će se u postojećoj širini prometnih traka. Postojeći pješački prijelaz se ukida i izvodi se novi – potvrdili su u Gradu za zebru koja je na izlazu iz Svilarske prema novom trgovačkom centru.

Kako navode u gradskoj upravi, pješačka staza sa sjeverne strane Marofske ulice, dakle ona uz novi trgovački centar, bit će uređena i prilagođena upravo zbog izgradnje lijevog skretača, a sve prema važećoj zakonskoj regulativi.

– Kod novog pješačkog prijelaza ide nova horizontalna i vertikalna signalizacija s taktilnim elementima.Uz kolni priključak na Marofsku ulicu, parcela će imati i kolni priključak na ulicu Mihovila Pavleka Miškine – ističu u Gradu.

Pitali smo i hoće li se možda na tom dijelu morati na neki način usporiti promet ili osigurati sigurniji prijelaz preko prometnice.

– Gradnjom nove poslovne građevine (trgovačkog centra, op.a.) ne očekujemo povećanje prometnog opterećenja te neće biti potrebe za promjenom rada semafora – navodi Hrvoje Ružić iz Odnosa s javnošću Grada Koprivnice.

Podsjetimo, radovi na Eurospinu, osmom velikom trgovačkom centru u Koprivnici, u punom su jeku, počeli su potkraj svibnja ove godine, a već se mogu vidjeti obrisi novog objekta. Izvođač radova je križevački Radnik, a kako stvari stoje otvorenje se možda očekuje već ove godine. Radi se o talijanskom lancu koji u našoj županiji već ima centar u Križevcima, a na policama će biti više od 2500 artikala prehrambenih i ostalih proizvoda vlastitih robnih marki.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ISPOVIJEST PODRAVCA KOJI TVRDI DA JE U ZATVORU DOŽIVIO STRAHOTE

“Vidio sam kako siluju pedofila i zbližio se s koprivničkim ubojicom”

Naloženo je uništenje

U svježem voću iz Turske otkrivena kancerogena tvar

STRUČNO PREDAVANJE

FOTO Nikola Cik predstavio povijest đurđevačkih ulica i kvartova

ozlijeđena 22-godišnja putnica

Djevojka se autom zabila u stablo

NOVO MJESTO ZA KUPOVINU

Lidl će u Podravini graditi novu trgovinu

KONFERENCIJA KLUBA POSLOVNIH ŽENA ALFA

FOTO Poduzetnice raspravljale o svojim uspjesima u poslovnom svijetu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati