Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NA OTVORENJE je STIGAO I PREMIJER PLENKOVIĆ

FOTO/VIDEO Otvorena je nova Podravkina tvornica gdje će se proizvoditi tjestenina za 90 milijuna vrećica juhe godišnje

Nakon prezentiranja novog vizualnog identiteta ovog ponedjeljka, u Podravki je danas u petak obilježen još jedan vrlo važan događaj. Otvorena je nova tvornice tjestenine, koja se nalazi na industrijskoj zoni Danica u kompleksu gdje se nalaze tvornice Vegete i juha. Nova tvornice čija je izgradnja počela 2022. godine, do sad je radila u probnom radu. Svečanom otvorenju prisustvovao je i premijer Andrej Plenković u pratnji ministara.  

Ova investicija je vrijedna 15 milijuna eura i jedno je  od najvećih ulaganja u sklopu strategije poslovanja, koprivničkog prehrambenog diva do 2025. godine. Podravka će time dodatno osigurati vlastitu proizvodnju tjestenine, modernizirati proces te daljnji rast kategorije juha i razvoj novih proizvoda.

U planu je godišnja proizvodnja od oko 9000 tona kako industrijske tjestenine tako i one za maloprodaju.

– Ovime nakon 50 godina Podravka dobiva kontrolu nad proizvodnjom sirovine za jedan od najvećih i najprofitabilnijih programa, a to je proizvodnja juha. Na dva nova postrojenja, koje je svako dugo oko 100 metara, godišnje će se proizvesti tjestenine za 90 milijuna vrećica juha za sva naša tržišta – navela je Martina Dalić, predsjednica uprave grupe Podravka, koja je još jednom podsjetila da je Podravka kompanija sada vrijedna preko 1,2 milijarde eura šte je povećanje za 800 milijuna eura od prije četiri godine te se zahvalila dioničarima na povjerenju, ali ponajprije Podravkinom timu i radnicima.

Premijer Andrej Plenkovića otvorenje nove Podravkine tvornice povezao je, kako kaže, sa odličnim pokazateljima rasta hrvatskog gospodarstva.

– Upravo sam dobio podatke od DZS-a da je prosječna plaća za prosinac bila 1208 eura. Naš cilj bio je da prosječna plaća bude oko 1000 eura, a toliko sad iznosi medijalna plaća. Prognoze stručnih institucija se što se tiče rast gospodarstva u EU mnogo su  optimističnije nego prije, a  to je znak da će hrvatsko gospodarstvo nastaviti rast koji je konstantan – naveo je premijer Plenković.    

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KLOŠTRU PODRAVSKOM

FOTO/VIDEO: Mladi se vozač (19) Golfom zakucao u drvenu banderu. Prizor je šokantan

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati