Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Održano Prvenstvo Hrvatske u twirlingu i mažoret plesu

FOTOGALERIJA: Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub s državnog donijeli sedam zlata, tri srebra i jednu broncu

U organizaciji Hrvatskog twirling saveza, Hrvatskog saveza mažoretkinja i Cavtatskih mažoretkinji u sportskoj dvorani Osnovne škole Gruda prošloga je tjedna održano 23. prvenstvo Hrvatske u twirlingu i 26. Prvenstvo Hrvatske u mažoret plesu. Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub Ludbreg ponovo su ostvarili sjajne rezultate.

Oba natjecanja bila su kvalifikacijska za izbor hrvatskih predstavnika za predstojeća svjetska i europska prvenstva, a ovim postignućima ludbreške cure plasirale su na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Liverpoolu te na Europsko prvenstvo u Bugarskoj u listopadu. Mirjana Pavičić, predsjednica Ludbreških mažoretkinja i twirling kluba istaknula je kako će se najvjerojatnije u kolovozu putovati na Svjetsko prvenstvo u Liverpoolu.

-Zahvaljujem od srca našim natjecateljima, trenerima i svim roditeljima koji su nam pomagali u izradi, sastavljanju i nabavi rekvizita, šminkanju i frizurama, te svima koji su najavili za nas. Bez njih ovi rezultati ne bi bili mogući. Ponovno smo pokazali iznimnu kvalitetu i spremnost u svim kategorijama u kojima smo se natjecali, a ovakvi su rezultati plod sustavnog rada i truda u vježbanju ovih iznimno zahtjevnih koreografija – istaknula je.

Posebno treba istaknuti izvrstan plasman koji je ostvaren u različitim kategorijama i u različitim dobnim skupinama, a iza nagrađenih koreografija stoje licencirani treneri Tihana Ledenko i Tihomir Bendelja.
– Ukupno su pripremili 12 koreografija, od kojih je 11 ovjenčano medaljama, a zanimljivo je da su svi sudionici osvojili zlatna odličja u okviru grupnih koreografija – poručuju iz Kluba.

FOTO: Tihomir Bendelja

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Nedaleko od njegove rodne kuće

FOTO Trafostanica na Peskima dobila mural generala Markača

FESTIVAL TRADICIJSKIH KOLAČA

FOTO Završena još jedna uspješna Virovska prkačijada

VIROVSKA PRKAČIJADA

FOTO Folkloraši i Dangube rasplesali Virovce i njihove goste

FESTIVAL TRADICIJSKIH KOLAČA

FOTO/VIDEO Svečano otvorena Virovska prkačijada

VIROVSKA PRKAČIJADA

FOTO/VIDEO Uživali u degustaciji slastica, talijanske tjestenine i koktela

PODRAVINA U STIHOVIMA

FOTO Školarci napisali, recitirali i pjevali pjesme o svom zavičaju


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati