Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
godinu dana volontiranja

Gerontodomaćice pomažu starcima i na dobrovoljnoj bazi

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Đurđevačka Udruga gerontodomaćica Susret, koja je prije godinu dana osnovana radi pružanja kvalitetne usluge starijim i nemoćnim sugrađanima, održala je prvu godišnju skupštinu. Članice su u proteklih godinu dana pomagale starijim sugrađanima na dobrovoljnoj i volonterskoj bazi, i to najpotrebitijima i najnemoćnijima, kako bi lakše prebrodili razdoblje između dva projekta Zaželi.

-Naši najugroženiji sugrađani nisu ostali zakinuti za pomoć u kući i kad se projekt Zaželi nije službeno provodio. U početku kad su gerontodomaćice kretale s programom pomoći u kući bilo je straha s obje strane, ali sad stariji i nemoćni građani jedva čekaju da dođemo i postale smo dio njihove obitelji – kaže Mirjana Mišulin, potpredsjednica Udruge gerontodomaćica Susret.

Uz redovite sastanke i druženja, Udruga planira sudjelovati na svim gradskim manifestacijama kako bi bila prisutne i vidljive građanima te će se uz podršku Grada nastaviti prijavljivati na raspisane natječaje. – Spremne smo i dalje najugroženijim građanima pomagati na dobrovoljnoj i volonterskoj bazi. Zahvaljujemo Gradu na podršci i inicijativi da se Udruga osnuje – kaže Mirjana Mišulin.

FOTO: ustupila Mirjana Mišulin

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI