Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Golubić: Zadnji metar brze ceste u našoj županiji izgrađen je kad je na vlasti bio SDP

Iz županijske organizacija SDP-a danas su sazvali konferenciju za medije kako bi ukazali na probleme vezane uz naveliko obećavanu brzu cestu do Koprivnice.

Zanimljivo je da je pressica sazvana nakon što je krenula izgradnja brze ceste Zagreb-Bjelovar, koja je očito prema prioritetima Vlade ispred one u našoj županiji. Predsjednik županijskog SDP-a Tomislav Golubić ovom je prilikom podsjetio kako je javna nabava za navedenu cestu u susjednoj županiji obavljena nakon javne nabave za našu, koja bi se gradila prema Kloštru Vojakovačkom.

– Na žalost i dalje slušamo obećanja, koju je nedavno dao i sam ministar Butković, no i dalje nema ništa od brze ceste. Ovom prilikom bih pozvao, kako lokalni, tako i nacionalni HDZ, da prestane građanima naše županije mazati oči lažnim obećanjima. Pozivam HDZ da prestane slati svoje ljude u Koprivnicu samo kada trebaju imenovati novi Nadzorni odbor Podravke, te samo kada od Podravke trebaju uzeti dividendu i dobit – izjavio je Golubić na današnjoj konferenciji, istaknuvši kako je vrijeme da takve prakse prestanu, odnosno da naš novac ostane u našoj županiji.

– Svjedoci smo kako HDZ-ovi političari, ali i neki njihovi žetončići jako brzo zaboravljaju za koga su i s kojim obrazloženjem podržavaju vladu Andreja Plenkovića, na način da su bespogovorno dizali svoje ruke u saboru Republike Hrvatske – rekao je Golubić, misleći pritom na nekadašnje saborske zastupnike Branka Hrga, Željka Lackovića, Mladena Madjera, kao i Damira Felaka.

– Svi su oni dizali ruke za vladu, svi su glasali za proračun, svi su podržavali rebalans, međutim, nijedan metar ceste nije se napravio – istaknuo je Golubić, nadodavši kako je zadnji metar brze ceste, konkretno do Križevaca, izgrađen upravo kada je na vlasti bio SDP.

Golubić je ovom prilikom podsjetio kako nije Županija koja gradi tu brzu cestu, već država.

– Stručne službe županije odradile su proces izvlaštenja i procese imovinsko-pravnih odnosa, no pitanje je je li župan zajedno s dožupanom, inače članom vladajuće stranke, napravio dovoljno sa svojim lobiranjima – istaknuo je Golubić, spomenuvši bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka kao primjer uspješnijeg lobista za svoj kraj.

– Nije prošao niti jedan rebalans, niti jedan proračun i niti jedno izvješće da saborski zastupnik SDP-a i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić nije spomenuo brzu cestu te lobirao za njezinu izgradnju. Na žalost, SDP-ovi prijedlozi u saboru baš i ne prolaze najbolje. Bilo bi puno lakše kada bi, primjerice, zastupnik Darko Sobota u saboru predložio tako nešto – zaključio je Golubić.

FOTO: Krešo Puklavec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI