Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POKUŠALA JE SVE DA SE IZVUČE IZ ZATVORA

Goranka je za vrijeme odgode izvršenja zatvorske kazne završila u istražnom zatvoru

S molbom za odgodu izvršenja zatvorske kazne Županijskom sudu u Bjelovaru obratila se Goranka iz Pitomače. Ona je još 2021. godine osuđena na kaznu bezuvjetnog zatvora, a do sada ju je uspješno eskivirala zbog zdravstvenih problema. Goranka je pokušala ishoditi još jednu odgodu, no ovaj joj puta nije prošlo jer je utvrđeno da je u vrijeme dok joj je ranije odobrena odgoda ona počinila novo kazneno djelo i završila je u istražnom zatvoru.

– Takvo ponašanje osuđenice predstavlja grubu zlouporabu odgode – navodi se u odluci Županijskog suda u Bjelovaru. Prvotno se Goranka na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci bila dužna javiti još 11. listopada 2021. godine. No, izvršavanje kazne zatvora joj je zatim samo nekoliko dana uoči javljanja u Centar za dijagnostiku u Zagrebu odgođeno na šest mjeseci. Zatim je ponovno tražila odgodu izvršenja kazne zatvora na još godinu dana, što joj je odobreno i bila se dužna javiti 3. travnja ove godine. Ni to Goranki nije bilo dovoljno pa je i tada ishođena odgoda na još dva mjeseca.

No, sud je krajem kolovoza ove godine konačno odbio njenu molbu za odgodom izvršenja kazne zatvora i naloženo joj je da se u Centar za dijagnostiku dužna javiti 5. rujna. Kad je došao taj dan Goranka se nije pojavila, već je odlučila podnijeti novu molbu za odgodu, tvrdeći da joj je zdravstveno stanje narušeno i da nema uvjeta za liječenje u zatvorskom sustavu. Istaknula je kako je u travnju obavila artroskopiju koljena, ali da i dalje otežano hoda uz pomoć štake i kako smatra da je to dovoljan razlog za odgodu. Ipak, sud je ovaj puta odgodu odbio jer se ni u kom slučaju ne radi o akutnoj bolesti, već o bolesti koja se može tretirati unutar zatvorskog sustava.

Da situacija bude apsurdnija, Goranka je prvotno zbog prijevare osuđena na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci. No, nakon što joj je u listopadu 2021. uvažena molba za odgodom, Goranka je ponovno počinila novo kazneno djelo. Dana 16. prosinca 2021. godine počinila je novu prijevaru, a 29. prosinca iste godine završila je u istražnom zatvoru u Bjelovaru gdje je boravila do 23. veljače prošle godine. Zbog toga joj je sud opozvao uvjetni dio kazne izrečen ranijim presudama te joj je izrečeno ukupno dvije godine i osam mjeseci zatvora, koju će sada valjda konačno početi služiti.

FOTO ilustracija/nema apsolutno nikakve veze s tekstom

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KLOŠTRU PODRAVSKOM

FOTO/VIDEO: Mladi se vozač (19) Golfom zakucao u drvenu banderu. Prizor je šokantan

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati