Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grad Križevci: “Bivša je vlast propustila priliku i oštetila Grad za milijun kuna!”

Iz gradske su uprave uoči devete sjednice Gradskog vijeća gradskim vijećnicima koji su dali Prijedlog odluke o osnivanju istražnog povjerenstva Gradskog vijeća Grada Križevaca po pitanju potrošnje 640.000,00 kn za odvjetničke usluge dali javni odgovor u kojem odbacuju potrebe za tim, uz pojašnjenje kako se napisima po društvenim mrežama i medijima šire razne neistine i konstrukcije, a gradske službe zatrpavaju zahtjevima za pravo na pristup informacijama.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Podravski je nedavno pisao o navedenom slučaju, a radi se o optužbi, u prvom redu, gradskog vijećnika Ivana Majdaka koji je javno prozvao gradsku vlast kako nepotrebno troši novac na odvjetničke usluge u vezi utvrđivanja infrastrukturnog operatera i utvrđivanja naknade. No, iz Grada su ponovili kako sada zarađuju puno veći novac nego za vrijeme prošle vlasti, koja je tu priliku propustila.

Mario Rajn

– Ukratko, do 2018. godine Grad je od tvrtke Hrvatski telekom d.d. (HT) s osnove prava puta ostvarivao oko 120 tisuća kuna godišnje, a od 2018. godine angažiranjem odvjetnice Katje Jajaš Grad Križevci godišnje ostvaruje više od 500 tisuća. Postoji dokumentacija iz koje se vidi da je odvjetnica još za vrijeme bivše vlasti pokušala stupiti u kontakt sa Gradom, skrećući pažnju da Grad može ostvariti veću naknadu od HT-a. Međutim, u bivšoj vlasti nije bilo interesa, čime su oštetili gradski proračun za 400 tisuća kuna. Drugim riječima, nekoliko godina inertnosti Križevce je koštalo više od milijun kuna – ističu iz Grada.

– Zanimljivo je ovdje ukazati na povezanost oporbenog vijećnika (Ivana Majdaka, op. a.) s HT-om. Naime, Zakonom o elektroničkim medijima iz svibnja ove godine htjelo se progurati smanjenje naknade za pravo puta, odnosno direktno izbijanje prihoda gradovima i općinama, te bogaćenje HT-a. Odvjetnica Katja Jajaš žestoko se tome protivila, zastupajući prava gradova i općina, zbog čega snosi posljedice odmazde diva HT-a. Također, naš oporbeni vijećnik u ovom trenutku pregovara s upravom HT-a oko kolektivnog ugovora pa se čovjek ne može ne zapitati: bori li se križevački oporbeni vijećnik za interes građana ili radi uime i za račun HT-a – navode u odgovoru iz Grada, istaknuvši kako istražna povjerenstva ionako ne mogu osnovati kao jedinica lokalne samouprave, već to može jedino Hrvatski sabor.

Ivan Majdak

– Takvo tijelo, kad bi se i osnovalo, nema pravnu osobnost i ne može podnijeti niti kaznenu prijavu niti bilo kakvu tužbu. Takvo tijelo nije pandan sudu, članovi nisu pravnici, te nisu kvalificirani donositi pravorijeke. Takvo tijelo ima isključivi politički karakter i njegovo djelovanje usmjereno je isključivo na dokazivanje političke odgovornosti – zaključuju u odgovoru iz Grada, odbivši prijedlog vijećnika.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Prva svijeća je upaljena, klizalište otvoreno

FOTO/VIDEO Počeo koprivnički advent, građani navalili na kuhanac i kobase, znamo i cijene

"morate ići sasvim polagano, puževim hodom"

Vožnja “popularnim” šodarnim putem prava je avantura, vlasnici uništavaju automobile

MAJSTORI KOVAČI IZ PODRAVINE

FOTO: Marijan i njegovi sinovi jedini se bave gotovo pa izumrlim zanatom od Zagreba do Slavonije

Obitelj iz podravine ističe da je dijete bez razloga završilo u udomiteljstvu

Žele da im se djevojčica vrati, majku optužuju za zlostavljanje

VIDEO

Ova je čarobna snimka nastala jutros u snijegom prekrivenoj Podravini

đurđevački limitator

Dok ti zemu vozačku nesi još v kazni

Upišite pojam koji želite pretraživati