Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Grad prodaje zemljište u blizini samog centra, kod kolodvora nove stambene i poslovne zgrade

Na livadi u ulici akademika Josipa Tišljara niknut će novi stambeno-poslovni objekti. Vidljivo je to u dokumentu Odluke o prodaji nekretnine u vlasništvu Grada Ludbrega, a o čemu se raspravljalo na ovotjednom Gradskom vijeću. Grad je odlučio prodati dvije čestice zemljišta koje se vode pod pašnjake, i to tvrtci Instal-Promet Kanižaj za iznos nešto manji od 600 tisuća kuna.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Zemljišta, koje se inače nalaze nedaleko autobusnog kolodvora i gradske tržnice, trenutno se vode pod pašnjake u sklopu Ulice Miroslava Krleže, nalaze se u zoni stambeno-poslovne namjene.

Iz tvrtke su u predočenom poslovnom planu naveli kako će tamo izgraditi stambeni ili poslovno-stambeni objekt, a za njegovu izgradnju trebat će između 10-20 milijuna kuna.

Izvor financiranja su vlastiti izvori zajedno s kreditom. Planiraju je izgraditi do kraja 2025. godine, do kada je zadani rok izgradnje. Tvrtka kupac sjedište ima u Čakovcu, a osnovna joj je djelatnost izrada i montaža instalacija, graditeljstvo te uvoz i izvoz.

Od drugih novosti, Grad će od privatnog vlasnika, poznatog poduzetnika Slavka Blagaja, kupiti tenisku dvoranu zajedno s okolišem, kako bi učenicima srednje škole, koja se nalazi u neposrednoj blizini, omogućili izvođenje nastave tjelesno-zdravstvene kulture.

Time bi također dobili dodatne sportske prostore za sve ostale korisnike sportskih aktivnosti koji teško dolaze do slobodnih termina u školskoj sportskoj dvorani. Ona će Grad Ludbreg koštati oko milijun i 250 tisuća kuna. Pokraj zemljišta na kojem će se izgraditi solarna elektrana, odnosno energetski park, novi je to ciklus investicija koji nas očekuje u narednom razdoblju.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI