Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
udar na džepove

Građani bez dopunskog uskoro će preglede plaćati duplo!?

Stiže još jedno poskupljenje i ono će pogoditi građane bez dopunskog zdravstvenog osiguranja jer se planira podići maksimalni iznos koji mogu platiti po jednom računu za medicinske usluge s trenutačnih 265,44 eura na 530,88 eura što je skok za čak sto posto. Ovo udvostručenje cijena počinje iduće godine.

Od tog podizanja participacije od građana se planira naplatiti 16,6 milijuna eura. Naravno, planirani iznos će smanjiti svi oni koji odluče napraviti dopunsko zdravstveno osiguranje, ali taj minus nikako nije gubitak jer će takvi građani od povremenih platiša medicinskih usluga postati stalni uplatitelji dopunskog osiguranja.

Odlazak kod specijaliste u kombinaciji s više pretraga i snimanja, može osobu koja nema dopunsko nego samo osnovno zdravstveno osiguranje skupo stajati, no ne više od propisanog maksimuma po jednom računu. Trenutačno je taj maksimum 265,44 eura po jednom računu, a dogodine se taj iznos podiže na 580,88 eura. Točnije, kako se navodi u prijedlogu zakona, povećava se maksimalni iznos sudjelovanja osiguranih osoba u troškovima zdravstvene zaštite sa 60,13 posto proračunske osnovice na 120,26 posto, piše Slobodna dalmacija.

FOTO: ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI