Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Građani ogorčeni: Zbog parkiranih auta i dostavnih vozila moramo hodati po cesti!

Stanari Ulice Stjepana Radića u Đurđevcu već duže bezuspješno upozoravaju na problem parkiranih auta uz trgovinu građevinskog materijala u njihovoj ulici. Parkirani automobili i dostavna vozila kod trgovine svako malo “blokiraju” pješačku stazu i zbog toga su pješaci prisiljeni zaobilaziti parkirana vozila.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Zbog parkiranih auta i dostavnih vozila moramo hodati po cesti. Posebno je ugrožena sigurnost djece, kao i starijih građana koji koriste pomagala za šetnje – kaže Vlado, jedan od stanara Radićeve.

U više navrata, dodaje on, gradskoj upravi skrenuta je pozornost na problem parkiranih auta. No, očito je Gradu, ističe Vlado, to zanemariv problem sve dok netko ne strada.

-Kroz našu ulicu na putu do škole prolaze brojni osnovnoškolci i srednjoškolci i pitanje je vremena kad će netko stradati zbog blokirane pješačke staze. Gradska je uprava ta koja mora s vlasnicima dogovoriti da na drugačiji način urede parkiralište. Prostora ima, ali umjesto parkinga oni ga koriste za skladište građevinskog materijala. Tako uz samo stazu stoje i palete s materijalom pa i to predstavlja opasnost ako kojim slučajem padne na samu stazu – kaže Vlado.

Na jednom dijelu pješačke staze, kaže Vlado, uz novoizgrađenu poslovnu zgradu su, pak, postavljene betonske barijere koje također zadaju probleme pješacima, pogotovo mladim obiteljima koji prolaze s dječjim kolicima.

– I na taj smo problem upozorili gradsku upravu, ali Grad uporno šuti i zanemaruje naše pritužbe – kaže Vlado.     

Još uvijek je zbog prebrze vožnje problematičan dio ulice od raskrižja s Đuriševićevom do kružnih tokova pa stanari stalno traže da se i njima zajamči prometna sigurnost jer je lani na početku ulice postavljen ležeći policajac.

– Sve je više vozača, i to pogotovo onih mladih, koji doslovno jure u dijelu naše ulice. Cesta je ravna, a sve do kružnog toka nema nikakvih uspornika pa oni obožavaju nagaziti po papučici gasa – kaže Vlado.

Nakon pritužbi, dodaju stanari, policijske patrole često znaju u dijelu njihove ulice kontrolirati brzinu, ali nesavjesni vozači vrlo ih brzo uoče pa tad poštuju ograničenja. No, policijske patrole ne mogu 24 sata biti u njihovoj ulici pa stanovnici kažu kako je i dalje narušena prometna sigurnost.

– U strahu smo svaki put kad autom izlazimo iz dvorišta. Doslovno u sekundi zna dojuriti auto, a da se vozači ne drže ograničenja potvrđuje i nova prometna nesreća. Nije nam jasno zašto se i u dijelu naše ulice lani nije postavio ležeći policajac. Znamo da takvi uspornici stvaraju probleme hitnoj i vatrogascima, ali očito ne postoji drugo rješenje kako bi se nesavjesnim vozačima stalo na kraj – ističe Vlado.

Poslali smo upit gradskoj upravi namjerava li riješiti probleme stanara Radićeve i na taj način poboljšati sigurnost u prometu, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI